• Fii alături de Echipa Țării

FOTBAL ÎN ȘCOLI. LICEUL ”MIHAI VITEAZUL”

12 dec 2019 de Sandu Grecu

Copiii de la liceul ”Mihai Viteazul” din capitală au organizat astăzi mai multe manifestații cu tematică fotbalistică, dedicate Zilei Mondiale a fotbalului și Campaniei sociale ”Fotbal în școli”. 

Elevii claselor a 9-a s-au întrecut într-un concurs de cunoștințe în materie de fotbal. Ei au format 3 echipe: Mihai Viteazu (echipă din Chișinău, care în perioada interbelică a jucat în campionatul României), Zimbru și Barcelona. Fiecare echipă și-a prezentat istoria clubului și jucătorul legendă, iar la final a cântat imnul formației favorite.    

Pe mini-terenul sintetic, copii de clasele a 5-a și-au demonstrat abilitățile de fotbaliști, sub bagheta antrenorului Valentin Cojuhari. Primul antrenorul cu Licență Pro din Moldova și singurul, care a obținut diplomă la celebra școală italiană de antrenori, Coverciano, este cel care organizează și conduce orele suplimentare de fotbal la liceul Mihai Viteazul. 

Vicepreședintele Federației Moldovenești de Fotbal, Dragoș Hîncu le-a povestit elevilor despre importanța orelor de cultură fizică și despre rolul sportului și a fotbalului în special în societate. Iar managerul de proiecte FMF, Diana Bulgaru a vorbit despre Proiectul-pilot inițiat de Federație și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării ”Educație fizică prin fotbal”.

FMF aduce sincere mulțumiri pentru implicarea activă în proiecte sociale inițiate de Federație directorului Liceului ”Mihai Viteazul”, doamnei Nelly Berezovschi. 

”Fotbal în școli” este o Campanie Socială, de promovare a sportului numărul 1 printre copiii din Republica Moldova. Campania face parte din ciclul de acțiuni FMF privind dezvoltarea fotbalului și a sportului în general în rândurile copiilor, a modului sănătos de viață.

Scopul principal al Campaniei este creșterea nivelului de implicare a copiilor în sport, prin practicarea fotbalului de către elevii din școlile moldovenești.