• Fii alături de Echipa Țării

UEFA Playmakers. În vizită la Liceul Teoretic „Dmitrie Cantemir” din Chișinău

22 mai 2024 de Reporter FMF
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal continuă să susțină implicarea fetelor în lumea sportului. Astfel, prin intermediul proiectului „UEFA Playmakers Moldova”, coordonat de Natalia Ceban, utilizează povestirile Disney pentru a le inspira să devină active fizic. În acest sens, ca parte a sesiunilor proiectului UEFA Playmakers, implementat în Republica Moldova, a fost organizată o vizită la Liceul Teoretic „Dmitrie Cantemir” din Chișinău, unde a avut loc a zecea sesiune a programului, finalizând blocul Encanto.

 

Partea practică a sesiunii, sub mottoul sugesti „MAGIA”, a fost condusă de antrenoarea Iana Pogarevici. La antrenament au participat 16 fetițe care au învățat abilități din fotbal, angajându-se în jocuri imaginative și exerciții distractive.

 

Fiecare fetiță a primit mici cadouri și diplomă de participare în cadrul ediției a 5-a a programului.

 

UEFA Playmakers este un sistem unic de antrenament, conceput pentru a atrage și implica cât mai multe fete în fotbal prin mișcare, joc și magia povestirilor Disney renumite în întreaga lume. Inspirat de cercetările academice care arată rolul pozitiv al povestirii în a ajuta copiii să facă sport, Playmakers își propune, de asemenea, să contribuie la creșterea numărului de fete care respectă standardele minime ale activității fizice ale Organizației Mondiale a Sănătății.

foto: Anna Rotary