• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Super Liga. Petrocub Hîncești - Zimbru Chișinău

18 mai 2024 de Reporter FMF

 

Petrocub Hânceşti şi Zimbru Chişinău se întâlnesc astăzi, de la ora 20:00, într-un meci din ultima etapă din faza a doua a Super Ligii. Partida de la Hânceşti va fi transmisă în direct de platforma media ligatv.md și de postul de televiziune We Sport.     

 

Petrocub - Zimbru

 

18 mai. Hîncești, stadionul municipal

Arbitru: Piotr STOIANOV

Asistenți: Vadim VICOL și Alexandru SAJIN

Al 4-lea oficial: Daniel LUCA

 

Petrocub Hîncești: 16.Razak ABALORA, 4.Victor MUDRAC, 11.Sergiu PLATICA, 17.David Sandan ABAGNA, 21.Maxim POTÎRNICHE, 23.Mihail LUPAN, 37.Dan PUȘCAȘ, 39.Teodor LUNGU,  78.Nicky CLEȘCENCO, 90.Ion JARDAN, 94.Corneliu COTOGOI

Rezerve: 1.Silviu ȘMALENEA, 5.Cristian AXENTI, 8.Dumitru DEMIAN, 19.Mihail PLATICA, 20.Donalio MELACHIO DOUANLA, 46.Danil ANDREICIU, 66.Ion BORȘ, 70.Basit SEIDU,  97.Marius IOSIPOI

Antrenor: Andrei MARTIN

 

Zimbru Chișinău: 35.Nicolae CEBOTARI, 8.Jessie Jensen GUERA DJOU, 10.Vlad RĂILEANU 11.Joao Paulino MOREIRA FERNANDES, 18.Ibrahima THERNA SOUMAH, 19.Ștefan BÎTCA 20.Emmanuel ALARIBE, 25.Alex-Mihai MISARĂȘ, 30.Andrei MACRIȚCHII, 33.Mihail ŞTEFAN, 44.Denis FURTUNA

Rezerve: 31.Iulian-Sebastian AGACHI, 4.Nichita COVALI, 9.Marin CĂRUNTU, 21.Mihai MOROZAN,  29.Alya SYLLA, 66.Justice Chigozirim OHAJUNWA, Vladimir GHINAITIS

Antrenor: Lilian POPESCU

 

Accesul va fi gratuit și permis cu o oră înainte de meci. Spectatorii vor avea ocazia să câștige 30 de tricouri și 30 de fulare cu noua campioană a Super Ligii. Tombola va avea loc imediat după ceremonia de premiere. 

 

Începând cu anul 2015 de la revenirea hânceştenilor pe prima scenă a fotbalului moldovenesc, Petrocub şi Zimbru s-au întâlnit în 31 de meciuri directe în campionat. Petrocubul a obținut 15 victorii, Zimbru - 7, iar alte 9 partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul general este favorabil echipei din Hâncești: 43-27. 

 

În această ediţie de campionat, Petrocub a pierdut odată în faţa Zimbrului. Partidele de la Chişinău s-au încheiat la egalitate, scor 1-1, iar la Hânceşti, “galben-verzii” s-au impus cu 2-0. De atunci, “leii” sunt neînvinşi în competiţiile interne. Petrocubul nu a mai pierdut de 23 de meciuri în Super Liga şi Cupa Moldovei. 

 

Săptămâna trecută Petrocub Hânceşti a cucerit în premieră titlul de campioană naţională. Discipolii lui Andrei Martin au remizat, scor 1-1 în deplasare cu Milsami, iar acest punct nu a fost suficient. “Leii” au fost ajutaţi chiar de Zimbru, care a învins pe Sheriff cu 2-0. Imediat după meciul de la Chişinău, hânceştenii au declanşat fiesta şi au sărbătorit într-un local din capitală, iar după partida cu Zimbru, vor primi medaliile de campioni şi marele trofeu. În acest meci, Andrei Martin nu se va putea baza pe căpitanul Vladimir Ambros care este suspendat. Acesta ratează şansa să lupte cu Radu Gînsari pentru titlul de golgheter al Super Ligii. 

 

De partea cealaltă, Zimbru şi-a asigurat la fel un loc în viitoarea ediţie a cupelor europene, însă nu cunoaşte numele competiţiei. „Galben-verzii” se află pe locul doi în clasament cu două puncte peste Sheriff. Însă în cazul în care oaspeţii de astăzi vor încheia Super Liga pe locul 3 şi nu vor cuceri Cupa Moldovei, atunci aceştia vor juca în turul doi preliminar al Ligii Conferinţei. Locul 2 sau câştigarea Cupei îi va aduce Zimbrului participarea în primul tur preliminar al Ligii Europei. Lilian Popescu nu se putea baza în acest meci pe ucraineanul Denys Dedechko care este suspendat.

 

Partida de la Hânceşti se anunță una atractivă, mai ales că ambele echipe nu au presiunea calificării în cupele europene, şi pot juca debordant. La fel sunt două formații care practică un fotbal ofensiv. Petrocubul nu a prestat un joc grozav în meciul de la Orhei, însă în cele din urmă şi-a atins obiectivul, acela de a nu pierde. De partea cealaltă, Lilian Popescu construiește această echipă de aproape doi ani, iar rezultatele până acum sunt excelente. Zimbru poate cuceri din nou un trofeu după o pauză de 10 ani. Cele două formaţii se vor întâlni şi în finala Cupei Moldovei de pe 25 mai. 

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.