• Fii alături de Echipa Țării

UEFA Playmakers. În vizită la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și Gimnaziul Tochile-Răducani din Leova

16 mai 2024 de Svetlana Tataru
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal susține și încurajează implicarea fetelor în fotbal prin proiectul UEFA Playmakers, desfășurat în instituțiile de învățământ din Republica Moldova. Instructoarele Anisia Său și Larisa Lazari, coordonatoarele proiectului „UEFA Playmakers Moldova“, au efectuat vizite la I.P. Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Leova și I.P. Gimnaziul Tochile-Răducani din raionul Leova, parte a ediției a 5-a, inspirată din povestea „Encanto".

 

„Magia” a ajuns în această săptămână la I.P. Liceul Teoretic „M.Eminescu” din orașul Leova și la I.P. Gimnaziul Tochile-Răducani din raionul Leova, unde a avut loc al șaselea bloc din povestea „Encanto”, o inițiativă colaborativă între UEFA și Disney menită să încurajeze implicarea mai multor fetițe din Republica Moldova în fotbal.

Aproximativ 42 de fetițe din ambele centre s-au alăturat cu entuziasm și au explorat noi abilități fotbalistice în cadrul unei sesiuni de antrenament de 40 de minute, inspirate de personajele din „Encanto”. Fără îndoială, Mirabel și Isabela au fost printre preferatele fetelor.

Sesiunile au fost conduse de către antrenorii Aliona Deliu, Vasile Catanoi, Anastasia Loghinov, Silvia Ciobanu și Ivanca Ciobanu, unde fetele au avut oportunitatea de a descoperi și îmbunătăți abilitățile lor fotbalistice.

 

La finalul antrenamentului, fiecare fetiță a primit câte un cadou din partea FMF.

 

Amintim că din luna aprilie s-a dat startul etapei a 4-a a proiectului UEFA Playmakers, care are la bază povestea „Encanto”. Astfel, fetițele implicate în proiect imită personajul preferat Disney, Mirabel, fiind o parte a programului de dezvoltare a fotbalului feminin - UEFA PLAYMAKERS Disney.

 

Programul Playmakers reprezintă o inițiativă UEFA și Disney pentru a ajuta mai multe fete din Republica Moldova să joace fotbal. Playmakers folosește o abordare inovatoare de povestire cu personaje Disney pentru a ajuta mai multe fete să se distreze prin fotbal și activități sportive regulate.

foto: Anna Rotary