• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Fotbal feminin. Chiper și Guțu, campioanele României cu Farul Constanța

14 mai 2024 de Svetlana Tataru
GALERIE

Jucătoarele Naționalei Moldovei, Claudia Chiper și Felicia Guțu au devenit campioane ale României cu echipa Farul Constanța. Formația de pe litoral și-a asigurat matematic trofeul în Superliga feminină cu 2 etape înainte de finalul competiției, după victoria cu 2-1 în fața rivalei Universitatea Cluj. 

 

Internaționala Claudia Chiper (28 ani) joacă la Farul Constanța din iulie 2023, după transferul de la echipa Carmen București, cu care a câștigat anterior Cupa României. Claudia și-a început cariera la FC Noroc din Moldova, apoi a evoluat la cluburi precum Heniu Prundu Bîrgăului, AE Famagusta și Pyrgos Limassol din Cipru. De asemenea, ea a făcut parte din FC Barcelona Football Academy, cu care a luat Cupa Ciprului. Claudia a mai jucat și în Suedia, la FK Smedjebacken, precum și în Italia, la Apulia Trani. De-a lungul anilor, Claudia Chiper a jucat 54 de meciuri pentru naționala Moldovei, pentru care a marcat 7 goluri.

 

Felicia Guțu (18 ani) evoluează la Farul Constanța din 2022. Anterior a jucat pentru FC Belceanka, din orașul Bălți. Felicia Guțu a fost o prezență constantă în selecționatele WU17, WU19 ale Moldovei, dar și la naționala mare, pentru care a marcat un gol în ultima ediție de UEFA Nations League 2023/2024.

 

Farul Constanța a câștigat în premieră titlul în România, după ce anterior Universitatea Cluj l-a obținut 12 ani consecutiv. De menționat, că o altă jucătoare a naționalei Moldovei, Carolina Țabur, a jucat în meciul decisiv cu Farul Constanța. Carolina evoluează pentru formația din Cluj și a marcat unicul gol al echipei sale în partida din etapa a 10-a cu Farul Constanța.

 

foto: frf.ro