• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Lilian Popescu: Locul nostru este printre primii

22 mai 2024 de Svetlana Tataru

Cu un parcurs impresionant, cu victorii răsunătoare asupra fostei campioane a Moldovei, echipa Sheriff Tiraspol, și înaintea întâlnirii cu fosta sa echipă, FC Petrocub, Lilian Popescu dezvăluie, în premieră, secretele care au stat la baza succesului „galben-verzilor”, oferind o privire captivantă asupra parcursului echipei FC Zimbru în actuala ediției a Cupei Moldovei Moldtelecom 2024.

 

Întrebare: Felicitări, dle Popescu, pentru acest parcurs frumos în actuala ediție a Cupei Moldovei Moldtelecom. După aproape 10 ani, trofeul e posibil să ajungă din nou la Chișinău. Care credeți că au fost atuurile echipei Zimbru ce i-au adus biletul spre finala Cupei Moldovei Moldtelecom? E vorba și de puțin noroc? Jucători mai buni? Un campionat mai puțin competitiv? 

Răspuns: Pe lângă aspectele individuale ale echipei Zimbru, a conducerii echipei și a contextului organizațional, factorii ce au determinat succesul echipei care o antrenez, ar fi:

· Viziunea comună

Fiind transpusă în scopurile comune pe care trebuie să le atingem cu FC Zimbru.

· Comunicarea

Este esențială pentru a ține evidența progresului și pentru a lucra împreună eficient asupra tuturor sarcinilor.

· Concentrarea pe obiective și rezultate

Stabilirea unui plan clar despre modul cum vom atinge aceste obiective, ca un grup, dar și ca jucător în parte.

· Colaborarea

Implică contribuția fiecărui membru al echipei FC Zimbru la calitatea și intensitatea antrenamentelor. Înțelegem pe deplin responsabilitățile noastre și cum putem valorifica calitățile individuale pentru binele echipei.

· Organizarea

Organizarea este crucială în cadrul fiecărui antrenament, asigurându-ne că toate aspectele sunt gestionate eficient, iar fiecare jucător - fie el fundaș, mijlocaș, atacant sau portar - își îndeplinește sarcinile în mod corespunzător.

· Și nu în ultimul rând NOROCUL

Asumarea acțiunilor și dezvoltarea continuă. 

 

Întrebare: Ce diferențe observați între echipa Zimbru din prezent și cea care a participat în competițiile anterioare? 

Răspuns: Mereu am perceput echipa Zimbru ca o echipă cu mult caracter. Încă de la începuturile carierei mele în calitate de antrenor al acestui club am stabilit un scop - să nu mai fim la „coadă", pentru că atât în club, cât și în jucători există potențial și locul nostru este printre primii- printre cei mai buni. Ceea ce am demonstrat!

 

Întrebare: Care a fost cel mai memorabil moment din experiența dumneavoastră ca antrenor și cum vă va ajuta acest moment în finala Cupei Moldovei?

Răspuns: Cel mai memorabil moment din cariera mea de antrenor a fost calificarea echipei Zimbru pe locul 3 în Super Liga Moldovei și revenirea în Cupele Europene după o pauză de 7 ani. Finala Cupei Moldovei va alimenta determinarea noastră de a atinge obiectivele stabilite și ne va oferi încredere în abilitățile noastre.

 

Întrebare: Ce meci vi s-a părut cel mai dificil în această ediție a Cupei? Să fie partida din deplasare cu Sherifful? De ce?

Răspuns: Toate meciurile au fost complicate. Fotbalul constă nu doar din victorii. Mai sunt remize și înfrângeri. Chiar dacă ne confruntăm cu un rezultat negativ, e important să tragem concluzii - să ridicăm capul sus și să mergem înainte!

  

Întrebare: Întâlniți fosta echipă cu care ați câștigat singura lor Cupă din istorie. Aveți careva resentimente?

Răspuns: Într-adevăr, întâlnim fosta echipă cu care am câștigat singura Cupă din istoria Petrocubului. Cu echipa Petrocub la fel s-a muncit mult și împreună am atins obiectivul stabilit. Resentimente?! NU! NICIODATĂ! Eu sunt doar mândru de munca, efortul depus și rezultatul obținut.

 

Întrebare: Ce mesaj ați avea pentru suporterii „galben-verzilor” înainte de de finala Cupei Moldovei Moldtelecom?

Răspuns: Ne-am dorit mult să jucăm finala, pentru că se dispută la noi acasă, în fața propriilor suporteri, cărora le mulțumim din inimă pentru susținerea necondiționată pe care ne-au oferit-o de-a lungul întregului sezon! Au fost cu noi în fiecare pas al drumului nostru către finală, atât acasă, cât și în deplasare, și suntem profund recunoscători pentru asta. Împreună, am depășit toate provocările și am demonstrat că suntem o echipă de temut. Invităm toți suporterii fotbalului și în special toată „familia galben-verde”, de la mic la mare la meci! Împreună suntem mai puternici. FORȚA ZIMBRU! 

 

Finala Cupei Moldovei Moldtelecom, Petrocub - Zimbru, se va juca sâmbătă, 25 mai, de la ora 20:00, pe stadionul Zimbru din capitală.  

 

foto: trm.md