• Fii alături de Echipa Țării

PRECIZĂRI IMPORTANTE LA PROIECTUL ”FOTBAL ÎN ȘCOLI”

17 dec 2019 de Sandu Grecu

EDITORIAL
Marți, cu Sandu Grecu

 

Lumea la noi se plictisește rapid de un anumit subiect. Ne-am obișnuit că avem aproape zilnic știri picante, mai ales din domeniul politic. Sau din trafic, că toți și-au tras camere de bord. Sau de nasture. Trăim într-un reality show continuu și nouă, moldovenilor, ne place asta. 

Dar mai trageți pe dreapta, fără să vă oprească băiatul cu epoleți și cu baston vărgat. Mai faceți o pauză de telenovele. Chiar dacă v-ați săturat deja de subiectul fotbalul în școli, obișnuiți-vă cu el. Pentru că îl vom discuta până la infinit. Până în momentul în care vom aduce fotbalul de copii și juniori la nivel de strategie de Stat.

Acum pare utopic. La fel cum părea utopic cu câteva luni în urmă introducerea lecțiilor de fotbal în școli. Apropo de aceste lecții. O precizare pentru cei care au dormit, iar acum brusc au tresărit din somn și au început panica: de ce anume fotbal și nu alte probe? 

Pentru că Federația de fotbal a muncit pentru acest proiect, spre deosebire de alte federații, care emit doar pretenții. Pentru că FMF oferă condiții, fără să ceară ceva în schimb. FMF este singura Federație, care nu cere bani de la Stat și nici nu-i primește. FMF este singura Federație sportivă care solicită doar susținere logistică, cu scopul dezvoltării multilaterale a R.Moldova: începând de la copii – prioritate pentru Federația de fotbal și până la construcții de arene sportive.  

Dar ce doream să precizez: Proiectul ”Educație fizică și fotbal” NU înlocuiește toate orele de educație fizică cu ore de fotbal! El doar suplinește orele de educație fizică cu elemente de fotbal. Două lecții pe săptămână din contul orelor facultative deja existente.

Și încă ceva, care pur și simplu m-a dat jos. Unii își fac griji că profesoarele de educație fizică, femeile, vor rămâne fără serviciu din cauza fotbalului! Asta e culmea logicii! 

Răspuns: Popularizarea fotbalului printre reprezentantele sexului frumos este unul dintre cele 4 obiective strategice ale FMF pentru următorii 5 ani. Din contră, Federația de fotbal va face tot posibilul ca un număr cât mai mare de fete, femei să facă parte din domeniul nostru. Iar pentru aceasta, profesoarele de educație fizică, dar și cele de clasele primare vor primi instruire gratuită, echipament gratuit și tot inventarul necesar pentru o lecție de fotbal – gratuit de la FMF (valabil pentru școlile care au semnate acorduri cu FMF, privind implementarea Proiectului ”Educație fizică și fotbal”).