• Fii alături de Echipa Țării

EURO 2024. ”În inima Naționalei”, premieră la Chișinău

11 mai 2024 de Sandu Grecu
GALERIE

„În inima naționalei”, filmul dedicat calificării României la EURO 2024, a fost lansat vineri, 10 mai, la Chișinău. Avanpremiera a avut loc la cinematograful Patria Loteanu, iar la eveniment au participat personalități importante din sportul românesc și cel moldovenesc, dar și politicieni de rang înalt.

 

Președintele FMF, Leonid Oleinicenco, președintele FRF, Răzvan Burleanu, președintele de onoare al FMF, Pavel Cebanu, secretarul general FMF, Serghei Butelschi, secretarul general FRF, Radu Vișan, vicepreședinții FMF Dragoș Hîncu și Gheorghe Cârlan, membrii Comitetului Executiv FMF Veaceslav Maximov, Iurie Bulgăreanu și Aurel Abajeru, președintele FC Dacia Buiucani, Constantin Anghel, directorul tehnic FMF, Dănuț Oprea, selecționerul feminin, Ghenadie Pușca, asistentul selecționerului Moldovei, Sergiu Secu, asistentul selecționerului României, Jerry Gane, selecționerul U21, Ștefan Stoica, selecționerul U19, Serghei Cebotari, foștii internaționali Sandu Guzun și Igor Soltanici, foștii internaționali români Ion Geolgău și coechipierul lui Cristiano Ronaldo la Sporting Lisabona, Marius Niculae, s-au numărat printre personalitățile din lumea fotbalului prezente la eveniment.

 

Pe lângă cei din fotbal, au fost prezente nume sonore din alte domenii. Politicienii Lilian Carp, Radu Marian și Andrei Spânu, secretarul de stat Sergiu Gurin, ambasadorul României, Critian-Leon Țurcanu, secretarul de stat pentru relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu, președintele federației de judo, Andrei Golban, președintele federației de padel, Mihai Burciu, președintele federației de haltere, Antonio Conflitti, președintele APSM, Eduard Ciobanu, fostul prim-ministru Chiril Gaburici, ex-ministrul educației Corneliu Popovici, vicepreședintele CNOS, Nicolae Piatac, președintele Geotermal, Veaceslav Pîslari, directorul vinăriei Cricova, Sorin Maslo, directorul Jurnal TV, Adrian Buraga, ș.a.

 

Cu un cuvânt de salut înaintea premierei au venit cei doi președinți de federații înfrățite, Leonid Oleinicenco și Răzvan Burleanu.

 

”Am avut ocazia și plăcerea de a asista ieri la premiera filmului ”În inima Naționalei”, care a avut loc la București. Am rămas impresionat de profunzimea și sensibilitatea documentarului, care prezintă jucătorii într-un alt mod, în care nu i-am mai văzut până acum. Într-adevăr recomand tuturor celor pasionați de fotbal și nu doar, să urmărească acest film, care e despre oameni și trăirile lor. Ceva foarte emoționant”, a declarat președintele FMF, Leonid Oleinicenco.

 

“Este mai mult decât un film despre fotbal, sau despre sport. Este chiar povestea oamenilor care au făcut imposibilul posibil, într-un moment în care sportul românesc avea foarte mare nevoie de victorii, iar lecțiile împărtășite de echipa națională sunt o inspirație atât pentru viitoarele generații de sportivi, cât și pentru fiecare dintre noi în parte, indiferent de domeniul de activitate. Este un film despre toți românii, care ar trebui să se regăsească în acest film. Inclusiv eu, care îi cunosc foarte bine pe jucători, i-am redescoperit”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

 

Proiectul „În inima naționalei” este unul unic în fotbalul românesc, iar la realizarea lui au contribuit 21 de specialiști care au selectat tot ce este mai important din cele peste 100 de ore de filmări, în opt țări diferite, precum și imagini din cele zece partide din campania de calificare pentru EURO 2024.