• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Super Liga. Zimbru Chișinău - Sheriff Tiraspol

11 mai 2024 de Reporter FMF

 

Zimbru Chişinău şi Sheriff Tiraspol se vor duela astăzi de la ora 20:00 în al doilea meci al etapei a 9-a a fazei a doua a Super Ligii. Partida va fi transmisă în direct de platforma media ligatv.md și de postul de televiziune We Sport.  

 

Zimbru – Sheriff

 

11 mai. Chișinău, stadionul Zimbru

Arbitru: Igor BOȘCA

Asistenți: Victor LUCHIȚA și Vadim ROȘCA

Al 4-lea oficial: Daniel LUCA

 

Zimbru Chișinău: 35.Nicolae CEBOTARI, 3.Ştefan BURGHIU, 8.Jessie Jensen GUERA DJOU, 10.Vlad RĂILEANU, 11.Joao Paulino MOREIRA FERNANDES, 18.Ibrahima THERNA SOUMAH, 19.Ștefan BÎTCA, 20.Emmanuel ALARIBE, 30.Andrei MACRIȚCHII, 33.Mihail ŞTEFAN, 69.Denys DEDECHKO,

Rezerve: 31.Iulian-Sebastian AGACHI, 9.Marin CĂRUNTU, 21.Mihai MOROZAN, 25.Alex-Mihai MISARĂȘ, 29.Alya SYLLA, 44.Denis FURTUNA, 66.Justice Chigozirim OHAJUNWA

Antrenor: Lilian POPESCU

 

Sheriff Tiraspol: 34.Dumitru CELEADNIC, 8.Joao Paolo MOREIRA FERNANDES, 9.Thierry Odaine NEVERS, 10.Cedric BADOLO, 11.RICARDINHO, 16.Konstantinos APOSTOLAKIS, 23.Cristian Camilo TOVAR ANGOLA, 32.Rodrigo DOS SANTOS DE FREITAS, 43.Dos Santos RAMON VINISIUS, 61.Ibrahim AKANBI RASHEED, 77.Mihail GHECEV

Rezerve: 1.Victor STRAISTARI, 13.Toni SILIC, 3.Didier Antonio BUENO PEREA, 6.Mario Valentin GARCIA FERNANDEZ, 12.Abdoul Moumouni AMADOU DARANKOUN, 17.Jerome NGOM MBEKELI, 22.Tyler Mark REID, 24.Danila FOROV, 26.Artiom DIJINARI, 28.Alejandro ARTUNDUAGA MENESES, 42.Jaures-Ulrich LOUKOU KONAN

Antrenor: Yurii HURA

 

Clubul din capitală a anunţat că 7 categorii de persoane vor avea acces gratuit la acest meci: elevii claselor 1-9, pensionarii, donatorii emeriți CNTS, donatorii de sânge din săptămâna meciului, partenerii/adoptatorii ALGA, personalul militar şi veteranii de război. În rest, spectatorii urmează să achite suma de 50 de lei în schimbul unui tichet. Acestea se vor vinde în ziua meciului.

 

Epilogul etapei a 9-a, va fi al 115-lea meci direct dintre cele cele două formații în competițiile oficiale: campionat, Cupă și Supercupă. Dintre cele 114 partide, Sheriff-ul a câștigat 67, iar Zimbru - 20. Alte 27 de confruntări s-au încheiat la egalitate. Golaverajul general este net favorabil tiraspolenilor: 179-80. 

 

După evoluţiile convingătoare din luna aprilie, Zimbru a pierdut din elan, iar în etapa a 8-a a Super Ligii, a cedat scor 1-2 pe terenul echipei CSF Bălţi. “Galben-verzii” au revenit la Chişinău cu un gust amar că puteau mai mult şi astfel să continue lupta la titlu cu şanse reale. Acum, Zimbru are şanse reduse şi se află la mâna rezultatelor din celelalte meciuri, şi anume cele cu implicarea Petrocubului. Chişinăuenii trebuie să câştige ambele meciuri, “petroliştii” să piardă la Orhei şi evident meciul direct cu Zimbru, iar în aceste condiţii, ar urma un “Meci de Aur” între Zimbru şi Petrocub. Formaţia gazdă nu are jucători suspendaţi în vederea acestei partide. 

 

Marţi, 7 mai, clubul tiraspolean a anunţat numele noului antrenor. Ucraineanul de 47 de ani Yuriy Gura a preluat banca tehnică, iar debutul său este chiar într-un clasic al fotbalului moldovenesc. Acesta a fost antrenor principal la două cluburi, UkrAgroKom şi FC Oleksandriya, care în 2014 au fuzionat. Acesta este al patrulea antrenor care conduce Sheriff-ul în acest sezon după Roberto Bordin, Roman Pilipchuk şi Victor Mihailov, care a fost antrenor interimar. 

 

Pentru Sheriff, un rezultat de egalitate este sinonim cu ratarea titlului de campioană. “Viespile” au un handicap de 5 puncte de liderul Petrocub cu 2 etape până la final şi ar putea rămâne fără un trofeu cucerit într-un sezon după o pauză de 13 ani. Acest lucru s-a întâmplat pentru prima data în sezonul 1999/2000, iar pentru a doua oară în sezonul 2010/2011. 

 

În această primăvară, Sheriff-ul are evoluţii sub aşteptări în meciurile din deplasare. În Super Liga a remizat cu Milsami şi a pierdut cu Petrocub, iar în Cupa Moldovei a cedat pe terenul Zimbru în prima manşă din semifinale.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.