• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Vulturii Cutezatori câștigă Liga 2 Nord cu două etape înainte de finalul campionatului

10 mai 2024 de Reporter FMF

Echipa Vulturii Cutezatori a câștigat titlul în Liga 2 Nord a Campionatului Republicii Moldova la Fotbal, Ediția 2023/24, cu două etape înainte de finalul competiției. Formația din Sîngerei a acumulat un total de 54 de puncte în clasament. Aceasta este urmată, la o diferență de 4 puncte, de EFA Visoca. 

 

Pe 11 mai, în etapa a 21-a a Ligii 2 Nord, Vulturii Cutezatori ar fi trebuit să întâlnească echipa FC Visoca, însă potrivit deciziei Comisiei de Disciplină a FMF, formația din Soroca a fost exclusă din competiție, în octombrie 2023, iar toate echipele adverse, ce urmează să întâlnească FC Visoca, obțin automat victorie tehnică cu rezultatul de 3-0, conform conform art. 18.18 al Regulamentului Campionatului R. Moldova la Fotbal. Astfel, formația din Sângerei va acumula automat 57 de puncte și nu mai poate fi ajunsă de urmăritoare.

 

Vulturii Cutezatori a dominat categoric competiția din acest sezon, fiind de 20 etape de neînvins, în care a înregistrat 17 victorii și 3 egalități.

 

Federația Moldovenească de Fotbal adresează sincere felicitări echipei Vulturii Cutezatori pentru această performanță!

 

Premierea va avea loc după ultimul meci al formației Vulturii Cutezatori în cadrul Ligii 2 Nord, de pe 18 mai, pe stadionul din Sîngerei. Vulturii se vor duela cu ocupanta locului 7 în clasament, FC Grănicerul, începând cu ora 18:00.

 

Menționăm că potrivit regulamententului Campionatului Republicii Moldova la Fotbal, câștigătoarea Ligii 2 Nord are dreptul de a promova în Liga 1. Pentru a participa în Liga 1, ediția 2024/25, Vulturii Cutezatori trebuie să susțină procesul de licențiere a cluburilor FMF.