• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

FC Florești, premiată pentru titlul de câștigătoare a Ligii 1

09 mai 2024 de Svetlana Tataru
GALERIE

FC Florești a fost premiată pentru titlul de campioană a Ligii 1 a Campionatului Republicii Moldova la Fotbal, ediția 2023/24. Formația din nordul Moldovei a câștigat competiția cu o etapă înainte de final, iar după meciul etapei a 10-a de pe teren propriu cu CF Saksan, încheiat la egalitate, 2-2, și-a primit medaliile și cupa de campioană. 

 

Trofeele au fost înmânate de secretarul general adjunct al Federației Moldovenești de Fotbal, Nicolai Cebotari și directorul departamentului competiții FMF, Petru Soltanici. 

 

Federația Moldovenească de Fotbal adresează sincere felicitări echipei FC Florești pentru această performanță!

 

FC Florești, câștigătoarea Ligii 1, ediția 2023/24:

Portari: Stanislav Ivanov, Maxim Bardîș

Fundași: Igor Bondarenco, Oleg Gavriușen, Ivan Varopai, Mihai Țîpac, Vladimir Covcenco, Yaylan Mehmet Berkant, Vladislav Boico, Danila Ignatov

Mijlocași: Artiom Bilinschii, Nichita Holodov, Nichita Levcenco, Serghei Svinarenco

Atacanți: Dumitru Muntean, Alexandru Osipov, Alexandr Suvorov, Nichita Picus, Tudor Carabeț


Președintele - Sergiu Litra

Antrenor - Nicolai Țurcan

Medic - Ivan Pereli

Manager - Vadim Melenciuc

 

FC Florești a încheiat competiția la un punct distanță față de a doua clasată, FC Victoria. Datorită victoriei din etapa a noua, cu o etapă înainte de final, echipa din nordul Moldovei a devenit câștigătoarea Ligii 1 și a primit dreptul de-a promova în Super Liga. 

 

UPDATE: În urma examinării apelului și actelor prezentate Organului de Apel al Sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal al FMF de către FC Florești, cu referire la acordarea Licenței Naționale, la ședința din 10 mai 2024, Organul de Apel a decis de a acorda formației FC Florești Licența Națională pentru sezonul 2024/25.

Astfel, FC Florești devine a 7-a echipă, care a obținut dreptul de a evolua în Super Liga, ediția 2024/25, după Sheriff, Petrocub, Zimbru, Milsami, Bălți și Dacia Buiucani.