• Support National Team

UEFA Playmakers

UEFA Playmakers. Festival fotbalistic la Anenii Noi

05 mai 2024 de Reporter FMF
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal și trei centre Playmakers din raionul Anenii Noi: CS „Anenii Noi 2020”, Grădinița-Creșă „Andrieș” și Grădinița-Creșă „Izvoraș” (satul Țînțăreni) s-au adunat pe terenul de fotbal al Școlii Sportive Anenii Noi în cadrul unui festival fotbalistic inedit. Evenimentul a reunit împreună 60 de fetițe cu vârste cuprinse între 5 și 6 ani, care și-au făcut debutul în lumea fotbalului. Pentru multe dintre aceste micuțe, partidele au reprezentat prima lor întâlnire cu sportul-rege. 

 

Antrenorii Playmakers din cele trei instituții s-au adunat pentru a continua proiectul UEFA Playmakers Disney și pentru a crea o experiență memorabilă fetițelor. Cel mai captivant aspect al programului a fost însuși jocul, oferindu-le fetelor oportunitatea de a juca fotbal. Ele și-au folosit imaginația la maximum, superputerile eroilor au devenit superputerile lor. Cuvântul „MAGIA" le-a încurajat să se simtă invincibile și să descopere puterea propriei lor voințe în timpul jocului.

 

Toate participantele au primit primele lor medalii din partea Federației Moldovenești de Fotbal.

 

Atragerea și menținerea fetelor în joc este o mare provocare, dar am văzut deja feedback pozitiv și chiar am avut echipe create din fete care au trecut prin Playmakers, așa că acesta este un rezultat minunat.” , a declarat Natalia Ceban, coordonarea proiectului.

 

Playmakers oferă o introducere distractivă și sigură în lumea fotbalului pentru fetele cu vârste cuprinse între cinci și opt ani, prin cele 18 centre Playmakers active în prezent. Aici, ele nu numai că învață abilități esențiale de mișcare și viață, dar și își formează prietenii și dobândesc încredere în sine. Playmakers creează un mediu perfect pentru a inspira dragostea pentru fotbal pe tot parcursul vieții. În plus, este important să reamintim că programul UEFA Playmakers, inspirat de Disney, este prelungit de UEFA pe o perioadă de patru ani, până în 2027.

foto/video: Anna Rotary