• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Cupa Moldovei Moldtelecom. FC Sheriff - FC Zimbru

01 mai 2024 de Reporter FMF

 

Sheriff Tiraspol şi Zimbru Chişinău se vor duela astăzi de la ora 19:00 în manşa a doua a semifinalelor Cupei Moldovei Moldtelecom. Partida va fi transmisă în direct de platforma media ligatv.md și de postul de televiziune We Sport.  

 

Sheriff – Zimbru

 

1 mai. Tiraspol, complexul sportiv Sheriff

Arbitru: Piotr STOIANOV

Asistenți: Ghennadi LISIȚA și Vadim ROȘCA

Al 4-lea oficial: Ion BÎLEA

 

Sheriff Tiraspol: 34.Dumitru CELEADNIC, 4.Bernardo VILAR, 8.Joao Paolo MOREIRA FERNANDES, 9.Thierry Odaine NEVERS, 10.Cedric BADOLO, 11.RICARDINHO, 16.Konstantinos APOSTOLAKIS, 18.Moussa KYABOU, 23.Cristian Camilo TOVAR ANGOLA, 61.Ibrahim AKANBI RASHEED, 77.Mihail GHECEV

Rezerve: 1.Victor STRAISTARI, 13.Toni SILIC, 6.Mario Valentin GARCIA FERNANDEZ, 22.Tyler Mark REID, 24.Danila FOROV, 26.Artiom DIJINARI, 32.Rodrigo DOS SANTOS DE FREITAS, 42.Jaures-Ulrich LOUKOU KONAN, 43.Dos Santos RAMON VINISIUS

Antrenor: Victor MIHAILOV

 

Zimbru Chișinău: 35.Nicolae CEBOTARI, 3.Ştefan BURGHIU, 8.Jessie Jensen GUERA DJOU, 11.Joao Paulino MOREIRA FERNANDES, 20.Emmanuel ALARIBE, 29.Alya SYLLA, 30.Andrei MACRIȚCHII, 33.Mihail ŞTEFAN, 44.Denis FURTUNA, 69.Denys DEDECHKO, 77.Vladimir GHINAITIS

Rezerve: 31.Iulian-Sebastian AGACHI, 7.Constantin SANDU, 9.Marin CĂRUNTU, 10.Vlad RĂILEANU, 22.Mihai MOROZAN, 25.Alex-Mihai MISARĂȘ, 66.Justice Chigozirim OHAJUNWA

Antrenor: Lilian POPESCU

 

Gazdele au anunţat că intrarea la acest meci va fi gratuită. 

 

Va fi al 114-lea meci direct dintre cele cele două formații în competițiile oficiale: campionat, Cupă și Supercupă. Dintre cele 113 partide, Sheriff-ul a câștigat 67, iar Zimbru - 20. Alte 26 de confruntări s-au încheiat la egalitate. Golaverajul general este net favorabil tiraspolenilor: 178-79.   

 

Zimbru s-a impus în tur cu 1-0 şi a întrerupt o serie negativă de 19 meciuri fără victorie în faţa rivalei istorice. În schimb, “galben-verzii” au câştigat ultima dată pe terenul Sheriff-ului pe 12 martie 2008. Chişinăuenii s-au impus atunci cu scorul de 1-0. Andrei Cojocari a marcat din penalty în minutul 53, iar la centru s-a aflat bălţeanul Ghenadie Sidenco. În ediţia 2006/2007 a Cupei Moldovei, Zimbru şi Sheriff s-au duelat la fel în semifinale. Prima întâlnire s-a disputat la Chişinău, iar “galben-verzii “au câştigat cu 2-1. Partida retur de la Tiraspol s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. După ce s-a calificat în finală, Zimbru a cucerit Cupa Moldovei. 

 

Antrenorul interimar al Sheriff-ului Victor Mihailov va trebuie să refacă moralul jucătorilor după înfrângerea de la Hânceşti în faţa Petrocului, scor 1-2. “Viespile” au căzut pe locul 3 în clasamentul Super Ligii, la 5 puncte de liderul Petrocub. “Galben-negrii” vor avea în faţă o apărare bine așezată, gata să aștepte preț de minute bune posesia adversă. După greşeala de la golul doi din meciul cu Petrocub, portarul croat Toni Silic ar putea fi înlocuit între buturi cu moldoveanul Dumitru Celeadnic. La fel, printre titulari ar putea reveni atacantul nigerian Rasheed Akanbi care a marcat în partida de la Hânceşti. 

 

De partea cealaltă, Zimbru are în faţă o altă săptămână solicitantă. În meciul de campionat cu Dacia Buiucani, fotbaliştii antrenaţi de Lilian Popescu nu au avut prospeţime în joc, deşi formaţia lui Viorel Frunză a jucat în inferioritate numerică din minutul 24. În faţa rivalei istorice, “galben-verzii” pot obţine o nouă calificare în finala Cupei Moldovei după o pauză de 6 ani. Staff-ul tehnic al oaspeţilor nu se va putea baza în acest meci pe Ibrahima Soumah. Mijlocaşul din Guineea este suspendat. 

 

După confruntarea de la Tiraspol, Zimbru va juca în etapa a 8-a a Super Ligii în deplasare cu CSF Bălţi. Şi acest meci se anunţă unul de foc, mai ales că formaţia din capitală rămâne în cărţi pentru a face eventul la capătul sezonului 2023/2024.  Chiar dacă se află în faţa celui mai important moment al ultimilor 10 ani, Lilian Popescu nu vorbeşte cu text deschis despre cucerirea celor două trofee. Antrenorul în vârstă de 50 de ani aplică tactica paşilor mici, abordând fiecare meci în parte. Această retorică a dat roade până acum. Nu este ultimul meci în acest sezon între Sheriff şi Zimbru. Cele două formaţii se vor mai întâlni în etapa a 9-a a Super Ligii. Partida de la Chişinău se va disputa pe 11 mai de la ora 18:00. 

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.