• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Tricolorii ”stranieri”, remarcați în weekend

29 apr 2024 de Sandu Grecu

În weekendul trecut mai mulți jucători care sunt în vizorul echipei Naționale a Moldovei au avut evoluții bune la echipele lor de club de peste hotare.

 

Astfel, mijlocașul Cristian Dros  a marcat al doilea meci consecutiv pentru formația Slavia în campionatul din Belarus. El a deschis scorul în victoria cu Arsenal, 3-0. Echipa lui Dros (26 de ani) este lideră după 6 etape, cu 16 puncte.

 

Un alt internațional moldovean care joacă în Belarus, Andrei Cobeț a marcat primul său gol în acest sezon de campionat pentru Torpedo Jodino. Cobeț (27 de ani) a fost titular și a înscris golul de 2-0 în victoria cu același scor contra grupării Smorgon. Torpedo e pe locul 2 în Belarus cu 13 puncte.

 

Serafim Cojocari a marcat primul său gol pentru echipa Unirea Slobozia, alături de care a promovat recent în Superliga din România. Tricolorul a înscris golul victoriei, 1-0, cu Csikszereda din etapa a 7-a a fazei play-off a Ligii 2. Cojocari (23 de ani) a marcat în minutul 4. Celălalt moldovean de la Unirea, portarul Denis Rusu a parat un penalty în minutul 52.    

 

Căpitanul Naționalei, Vadim Rață a pasat decisiv la golul marcat de echipa sa, FC Voluntari contra celor de la Dinamo București în faza play-out a Superligii României. Meciul s-a încheiat la egalitate 1-1. După acest egal, Voluntari continuă să se claseze pe poziția a 6-a cu 2 etape înainte de final.  

 

Oleg Reabciuc a revenit în echipa de start a formației Spartak Moscova, după ce a fost rezervă 7 partide consecutiv. Reabciuk a fost titular în victoria cu Lokomotiv Moscova 3-2 din etapa a 26-a a campionatului Rusiei. Cu 4 etape înainte de final, Spartak este pe locul 4, la 8 puncte distanță de lidera Zenit.   

 

Serafim Cojocari