• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Super Liga. Petrocub Hâncești - Sheriff Tiraspol

28 apr 2024 de Reporter FMF

 

Petrocub Hâncești şi Sheriff Tiraspol se întâlnesc astăzi, de la ora 18:00, în derby-ul etapei a 7-a a fazei secunde a Super Ligii moldoveneşti de fotbal. Partida de la Hânceşti va fi transmisă în direct de platforma media ligatv.md și de postul de televiziune We Sport.  

 

Petrocub – Sheriff

 

28 aprilie. Hîncești, stadionul municipal

Arbitru: Daniel LUCA

Asistenți: Vadim VICOL și Victor LUCHIȚA

Al 4-lea oficial: Andrei COJOCARU

 

Petrocub Hîncești: 16.Razak ABALORA, 4.Victor MUDRAC, 9.Vladimir AMBROS, 11.Sergiu PLATICA, 17.David Sandan ABAGNA, 19.Mihail PLATICA, 20.Donalio MELACHIO DOUANLA, 21.Maxim POTÎRNICHE, 37.Dan PUȘCAȘ, 39.Teodor LUNGU, 90.Ion JARDAN

Rezerve: 1.Silviu ȘMALENEA, 5.Cristian AXENTI, 8.Dumitru DEMIAN, 23.Mihail LUPAN, 46.Danil ANDREICIU, 66.Ion BORȘ, 70.Basit SEIDU, 

78.Nicky CLEȘCENCO, 94.Corneliu COTOGOI, 97.Marius IOSIPOI

Antrenor: Andrei MARTIN

 

Sheriff Tiraspol: 13.Toni SILIC, 4.Bernardo VILAR, 8.Joao Paolo MOREIRA FERNANDES, 10.Cedric BADOLO, 18.Moussa KYABOU, 19.Carabali Wilinton APONZA, 23.Cristian Camilo TOVAR ANGOLA, 27.Luis Mateo ORTIS LARA, 28.Alejandro ARTUNDUAGA MENESES, 55.Maicol Sebastian FERREIRA SOPPI, 77.Mihail GHECEV

Rezerve: 34.Dumitru CELEADNIC, 6.Mario Valentin GARCIA FERNANDEZ, 9.Thierry Odaine NEVERS, 11.RICARDINHO, 22.Tyler Mark REID, 24.Danila FOROV, 30.Anas OAHIM, 32.Rodrigo DOS SANTOS DE FREITAS, 42.Jaures-Ulrich LOUKOU KONAN, 43.Dos Santos RAMON VINISIUS, 61.Ibrahim AKANBI RASHEED

Antrenor: Victor MIHAILOV

 

Gazdele au anunţat că accesul la meci va fi gratuit.

 

Începând cu vara anului 2015, în Super Liga, dar şi în Cupa Moldovei, Petrocub şi Sheriff au disputat 38 de meciuri directe. Sheriff-ul a obținut 21 victorii, Petrocub - 6, iar alte 11 partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul general este de 50-16 în favoarea formației din Tiraspol.

 

În prima fază a campionatului, Sheriff-ul s-a impus în deplasare cu 1-0, iar partida de la Tiraspol s-a încheiat la egalitate, scor 0-0. În faza a doua a campionatului, meciul jucat pe terenul acoperit al Compexului Sportiv Sheriff s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. „Galben-negrii” au deshis scorul din penalty prin burkinabezul Cedric Badolo, iar hânceştenii au egalat prin Ion Jardan. Ambele goluri au fost marcate în prima repriză.

 

De la revenirea Petrocubului pe prima scenă a fotbalului moldovenesc, cele două formaţii au susţinut 18 meciuri la Hânceşti. „Petroliştii” au repurtat 5 victorii, toate cu 1-0, „viespele” s-au impus de 8 ori, iar alte 5 meciuri s-au încheiat la egalitate. Sheriff-ul a câştigat ultimele două partide directe jucate la Hânceşti, iar ultima victorie a Petrocubului datează de pe 23 octombrie 2022. „Leii” s-au impus atunci cu 1-0, iar croatul Stjepan Tomas s-a aflat la ultimul meci pe banca tehnică a tiraspolenilor.

 

A mai fost un meci cu implicarea celor două formaţii în care Petrocubul a fost gazdă. S-a întâmplat în vara anului 2020, în prima manşă a semifinalelor Cupei Moldovei. Partida a început la Hânceşti, însă din cauza ploii torenţiale şi a terenului impracticabil, a fost întreruptă în minutul 28. Meciul a fost reluat a doua zi, însă pe stadionul Zimbru. Petrocubul s-a impus cu 1-0, graţie golului marcat de Iaser Ţurcan.

 

Petrocub este în ascensiune evidentă, iar o confirmare în plus a fost victoria cu scorul de 5-1 în prima manşă a semifinalelor Cupei Moldovei. Hânceştenii s-au dezlănţuit în faţa formaţiei CSF Bălţi şi sunt practic cu un picior în a doua finală de cupă. Ghanezul David Abagna de două ori, Mihail Lupan, Dumitru Demian şi Victor Mudrac au marcat cele 5 goluri ale „leilor” din Hânceşti. În acest meci, Andrei Martin l-a menajat pe fundaşul central Maxim Potîrniche, iar Ion Jardan a fost pe banca de rezerve. În schimb, pe teren a fost Sergiu Platica, care a fost suspendat în etapa a 6-a, iar acum are drept de joc. Gazdele nu au fotbalişti suspendaţi pentru această partidă.

 

La rândul său, Sheriff Tiraspol vine la Hânceşti după ce la mijlocul săptămânii a pierdut prima manşă a semifinalelor Cupei Moldovei. „Galben-negrii” au cedat cu 0-1 pe terenul rivalei istorice Zimbru Chişinău. Sheriff-ul a avut o posesie de 62 %, însă nu a expediat niciun şut pe spaţiul porţii. În schimb, discipolii lui Victor Mihailov au tras 6 şuturi spre poarta adversă. Oaspeţii nu au jucători suspendaţi în vederea acestui super-meci.

 

În clasamentul Super Ligii, Petrocubul are 14 puncte, iar Sheriff-ul are 12. Acest meci poate fi decisiv în lupta pentru titlu. În cazul unui succes al formaţiei hânceştene, Petrocubul va avea un avans de 5 puncte faţă de Sheriff. Dacă se impun „galben-negrii”, aceştia urcă pe primul loc în clasament cu 3 etape rămase până la final. Un rezultat de egalitate ar păstra avansul de 2 puncte pe care îl are formaţia din Hânceşti faţă de Sheriff.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.