• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Super Liga. Zimbru - Dacia Buiucani

27 apr 2024 de Reporter FMF

 

Echipele chişinăuene Zimbru şi Dacia Buiucani se întâlnesc astăzi, de la ora 20:00, în al doilea meci al etapei a 7-a a fazei secunde a Super Ligii moldoveneşti de fotbal. Partida se va juca pe stadionul Zimbru şi va fi transmisă în direct de platforma media ligatv.md și postul de televiziune We Sport.      

 

Zimbru – Dacia Buiucani

 

27 aprilie. Chișinău, stadionul Zimbru

Arbitru: Roman JITARI

Asistenți: Artur ROMAN și Sergiu BOGDAN

Al 4-lea oficial: Dumitru MUNTEAN

 

Zimbru Chișinău: 35.Nicolae CEBOTARI, 3.Ştefan BURGHIU, 7.Constantin SANDU, 9.Marin CĂRUNTU, 10.Vlad RĂILEANU, 11.Joao Paulino MOREIRA FERNANDES, 30.Andrei MACRIȚCHII, 33.Mihail ŞTEFAN, 44.Denis FURTUNA, 69.Denys DEDECHKO, 77.Vladimir GHINAITIS

Rezerve: 31.Iulian-Sebastian AGACHI, 4.Nichita COVALI, 8.Jessie Jensen GUERA DJOU, 18.Ibrahima THERNA SOUMAH, 20.Emmanuel ALARIBE, 21.Mihai MOROZAN, 25.Alex-Mihai MISARĂȘ, 29.Alya SYLLA, 66.Justice Chigozirim OHAJUNWA

Antrenor: Lilian POPESCU

 

Dacia Buiucani Chișinău: 1.Victor DODON, 2.Vlad PASCARI, 3.Denis BACIU,  4.Maxim FOCȘA, 5.Tudor BUTUCEL, 8.Vasile BÎTLAN, 10.Eugen ZASAVIȚCHI, 11.Ilie BOTNARI, 14.Sandu ROMAN, 23.Vitalie DUMBRAVA, 29.Alex GUTIUM

Rezerve: 31.Alessandro BUROV, 6.Dumitru STRAISTARU, 9.Vlad LUPAȘCO, 16.Daniel DOSCA, 17.Dumitru GALUȘCA, 21.Ilie EFROS, 25.Andrei SOSNOVSCHI, 28.Alexandru MACARI, 30.Luca MORARU

Antrenor: Viorel FRUNZĂ

 

Clubul din capitală a anunţat că 7 categorii de persoane vor avea acces gratuit la acest meci: elevii claselor 1-9, pensionarii, donatorii emeriți CNTS, donatorii de sânge din săptămâna meciului, partenerii/adoptatorii ALGA, personalul militar şi veteranii de război. În rest, spectatorii urmează să achite suma de 50 de lei în schimbul unui tichet. Acestea se vor vinde în ziua meciului. 

 

Începând cu vara anului 2020, echipele s-au întâlnit până acum în 9 meciuri oficiale. Dacia Buiucani s-a impus de 5 ori, Zimbru are 2 victorii, iar alte două partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul general de 14-12 este favorabil echipei antrenate de Viorel Frunză.

 

Zimbru continuă să facă furori în această primăvară. „Galben-verzii” sunt în formă maximă. După ce au remizat, cu un scor de 1-1 cu Petrocub în etapa a 5-a a Super Ligii, chişinăuenii au învins Milsami cu 3-1 în campionat, au câştigat şi prima manşă a semifinalelor Cupei Moldovei, 1-0 cu Sheriff pe teren propriu. Jucătorii i-au făcut un super-cadou antrenorului Lilian Popescu, care a ajuns la 50 de meciuri pe banca tehnică a echipei. Mijlocașul camerunez Jessie Guera Djou a marcat singurul gol al partidei. El a înscris în minutul 59 cu un șut superb din afara careului. Chiar dacă a avut o posesie inferioară, Zimbru a expediat mai multe şuturi pe spaţiul porţii.

 

Formaţia din strada Butucului se află pe locul 3 în clasament cu 11 puncte la activ. Zimbru are cu un punct mai puţin decât a doua clasată Sheriff Tiraspol şi cu 3 decât liderul Petrocub Hânceşti. În cele 3 meciuri jucate pe teren propriu în faza a doua, „galben-verzii” au obţinut 7 puncte. În cazul unei victorii, Zimbru ar putea egala la puncte pe Petrocub, cu menţiunea că vor avea un meci mai mult disputat. După partida cu Sheriff, antrenorul Lilian Popescu a declarat că discipolii săi trebuie să rămână cu picioarele pe pâmânt. Gazdele nu au jucători suspendaţi în vederea acestui meci.  

 

De partea cealaltă, Dacia Buiucani este măcinată de probleme de lot, dar are şi un moral nu foarte bun. Din cauza cumului de cartonaşe galbene, Viorel Frunză nu va putea folosi doi dintre liderii actualei echipe. Este vorba despre fundaşul central Ştefan Efros, dar şi unul dintre fotbaliştii de creaţie Dumitru Bivol. Ultimul a marcat în această ediţie de campionat 4 goluri. La fel, Dacia Buiucani a pierdut ultimele două meciuri de campionat: 1-4 cu Milsami pe teren propriu şi 0-3 în deplasare cu Sheriff. Înaintea acestui meci, oaspeţii se află pe locul 6 cu două puncte la activ.

 

Alte două aspecte merită remarcate înaintea derby-ului capitalei. Primul este că Viorel Frunză a fost antrenat de Lilian Popescu o scurtă perioadă în 2014 la Veris. Al doilea este că Dacia Buiucani a obţinut cea mai spectaculoasă victorie în faţa Zimbrului în vara anului 2022, scor 4-3 în deplasare. A fost ultimul meci al lui Vlad Goian în calitate de antrenor al Zimbrului, iar peste câteva zile, la cârma formaţiei din strada Butucului a fost instalat Lilian Popescu.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.