• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Cojocari și Rusu au promovat în Superliga din România

24 apr 2024 de Sandu Grecu

Jucătorii moldoveni Serafim Cojocari și Denis Rusu au promovat cu echipa Unirea Slobozia în prima divizie valorică a României. Unirea și-a asigurat matematic promovarea în Superligă cu 4 etape înainte de finalul campionatului, după 1-0 cu CS Mioveni. Slobozia e lider în Liga 2, cu 53 de puncte. 

 

Internaționalul Serafim Cojocari (23 de ani) joacă la Slobozia din iulie 2023, fiind transferat de la CSF Bălți, unde a evoluat sub formă de împrumut de la Sheriff Tiraspol. El a adunat în acest sezon 22 de meciuri pentru Unirea în toate competițiile: Liga 2 și Cupa României. Pentru Naționala Moldovei, Cojocari a jucat 11 meciuri, ultimul dintre ele în amicalul cu Insulele Cayman, 4-0.

 

Fostul internațional, portarul Denis Rusu (33 de ani) joacă și el la Unirea din vara anului trecut, venind de la o altă formație românească, FC Buzău. În acest timp, Rusu a apărat de 23 de ori buturile celor din Slobozia, fiind portarul titular al nou-promovatei. Denis Rusu a jucat un meci pentru Naționala Moldovei, pe 9 ianuarie 2020, amicalul cu Suedia, 0-1.      

 

Fondată în anul 1955, Unirea Slobozia a promovat în premieră pe prima scenă a fotbalului românesc.

 

foto: Unirea Slobozia / Facebook