• Fii alături de Echipa Țării

Asociații Raionale

Cupa Regiunilor. Rezultatele optimilor de finală, manșa tur

22 apr 2024 de Svetlana Tataru

Cupa Republicii Moldova la fotbal amator între asociațiile raionale, municipale și regionale, ediția 2023/24, a ajuns la faza optimilor de finală. Amintim că la competiția din acest an s-au înregistrat 20 echipe. În etapa preliminară, formațiile au fost repartizate în grupe, conform zonelor geografice. 

 

Vă prezentăm rezultatele meciurilor din manșa tur a optimilor de finală: 

ATF Sângerei - ARF Călărași 4:1

ARF Ungheni - ARF Florești 1:0

ARF Edineț - ARF Rezina 1:3

ARF Șoldănești - ARF Soroca 1:1

ARF Leova - ARF Ialoveni 3:3

ARF Transnistria - ARF Cantemir 4:1

ARF Criuleni - FF UTA Gagauziya 3:2

ARF Taraclia - ARF Anenii Noi 1:5

 

Programul competiției îl găsiți aici.

 

Meciurile retur se vor disputa pe 28 aprilie. Finala competiției este programată pentru 23 iunie. Câștigătoarea din țara noastră va evolua în faza intermediară, în grupa a 7-a a UEFA Regions' Cup, alături de Spania, Bulgaria, Belarus. Gazda turneului va fi Belarus. 

 

Turneul va avea loc în perioada 29 octombrie - 4 noiembrie 2024.

 

Reamintim că echipa Asociației de fotbal din Ialoveni a devenit câștigătoarea Cupei R.Moldova la fotbal amator între asociațiile raionale, municipale și regionale, ediția 2022, după ce a învins echipa ARF Soroca cu scorul de 3-2! ARF Ialoveni s-a clasat pe locul 4 în runda intermediară, grupa a doua, din cadrul UEFA Region's Cup, ediția 2022/23. Formația din Moldova a evoluat alături de Dolny Slask (Polonia), precum și West Slovakia (Slovacia) și Latvia (Letonia).

 

UEFA Region's Cup este o competiție europeană rezervată echipelor de amatori care se desfășoară din 1999 și are loc în ani impari. În cele 11 ediții de până acum, trofeul a fost cucerit de câștigători diferiți. În 2021 competiția nu a avut din cauza pandemiei Covid. Campioana en-titre este echipa spaniolă Galicia, care a învins echipa Belgrad FA din Serbia în finală din iunie 2023.

foto: Federația Raională de Fotbal Ungheni