• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Super Liga. FC Zimbru - FC Milsami

21 apr 2024 de Serghei Cipilencu

 

Zimbru Chișinău şi Milsami Orhei se întâlnesc astăziu de la ora 18:00 în ultimul meci al etapei a 6-a a fazei a doua a Super Ligii. Partida va fi transmisă în direct de platforma media ligatv.md şi de postul de televiziune We Sport.

 

Zimbru - Milsami

 

21 aprilie. Chișinău, stadionul Zimbru

Arbitru: Igor BOȘCA

Asistenți: Vadim VICOL și Ghennadi LISIȚA

Al 4-lea oficial: Ion ORLIC

 

Zimbru Chișinău: 35.Nicolae CEBOTARI, 3.Ştefan BURGHIU, 8.Jessie Jensen GUERA DJOU, 9.Marin CĂRUNTU, 11.Joao Paulino MOREIRA FERNANDES, 18.Ibrahima THERNA SOUMAH, 30.Andrei MACRIȚCHII, 33.Mihail ŞTEFAN, 44.Denis FURTUNA, 69.Denys DEDECHKO, 77.Vladimir GHINAITIS 

Rezerve: 31.Iulian-Sebastian AGACHI, 7.Constantin SANDU, 10.Vlad RĂILEANU, 21.Mihai MOROZAN, 20.Emmanuel ALARIBE, 25.Alex-Mihai MISARĂȘ 29.Alya SYLLA, 66.Justice Chigozirim OHAJUNWA,

Antrenor: Lilian POPESCU

 

Milsami Orhei: 1.Emil TÎMBUR, 5.Yaroslav TEREKHOV, 6.Ion GHIMP, 10.Radu GÎNSARI, 11.Sorin CHELE, 14.Alexandar MILIC, 16.Alexandru ANTONIUC, 19.Igor LAMBARSCHI, 22.Mamadou Harouna KAMARA, 23.Vadim BOLOHAN 27.Vadim DIJINARI

Rezerve: 12.Denis VORNIC, 4.Clinton BANGURA, 7.Daniel LISU, 8.Henry Chimauchem OKEBUGWU, 13.Vasile LUCHIȚĂ, Udo Ime NDON, 17.Artiom PUNTUS, 20.Vadim PAIRELI, 21.Vladislav ZAVALIȘCA, 25.Nabil KHAL, 32.Vitus AMOUGUI

Antrenor: Vladimir GUDEV

 

Gazdele au anunţat că intrarea va fi gratuită pentru acele 7 categorii de persoane care au intrat şi la meciul cu Petrocub. În rest, spectatorii urmează să-şi cumpere un bilet la casele stadionului Zimbru. Acesta va costa 50 de lei.

 

Începând cu vara anului 2010, cele două formaţii au susţinut 50 de meciuri directe în campionat şi Cupa Moldovei. Milsami are 30 de victorii, Zimbru s-a impus de 10 ori, iar alte 10 meciuri s-au încheiat la egalitate.   

 

Va fi a partidă partidă între Zimbru şi Milsami în decurs de o lună şi jumătate. Pe 3 martie, formaţia lui Lilian Popescu a câştigat cu 2-1 prima manşă a sferturilor de finală ale Cupei Moldovei. La fel, cele două formaţii s-au duelat şi în prima etapă a fazei a doua. Confruntarea jucată pe 10 martie s-a încheiat cu scorul alb de 0-0. Apoi, pe 3 aprilie, Zimbru a găzduit pe Milsami în returul sferturilor de finală ale Cupei Moldovei. “Vulturii roşii” s-au calificat după prelungiri, scor 3-1, însă “galben-verzii” au avut câştig de cauză la „masa verde” în urma încălcării regulamentului de către clubul orheiean. 

 

Zimbru a obţinut un singur punct în ultimele două etape: 1-4 cu Sheriff în deplasare şi 1-1 cu Petrocub pe teren propriu. Echipa condusă de Lilian Popescu este dornică de revanşă după ce nu a mai învins acasă pe Milsami în campionat de cinci ani şi jumătate. O serie de 9 meciuri începută pe 30 septembrie 2018, când “galben-verzii” s-au impus cu 2-0. Lilian Popescu nu are jucători suspendaţi pentru acest meci. 

 

Finala Cupei Moldovei din acest an se va disputa pe stadionul Zimbru din capitală în data de 25 mai. Acest lucru a fost decis în urma şedinţei Comitetului de organizare a competițiilor din cadrul Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal. Este o motivaţie în plus pentru discipolii lui Lilian Popescu să ajungă în finală. Mai întăi însă urmează dubla manşă cu Sheriff. Turul este programat pe 24 aprilie la Chişinău, iar returul pe 1 mai la Tiraspol. 

 

De partea cealaltă, Milami avea nevoie de o gură de oxigen, iar etapa trecută, “vulturii roşii” au învins în deplasare pe Dacia Buiucani cu scorul de 4-1. Radu Gînsari a marcat primul său gol în 2024, iar formaţia pregătită de Vladimir Gudev revine în lupta pentru calificarea în cupele europene prin intermediul Super Ligii. Singurul jucător suspendat al orhienilor pentru acest meci este portarul de rezervă Mihai Cioban. 

 

Se poate lesne observa că în cazul unei victorii în această partidă, Milsami va egala la puncte pe Zimbru, iar ultimele 4 etape se anunţă de foc în lupta pentru calificarea în cupele europene. Meciurile directe între formaţiile implicate pot avea o importanţă colosală. Luăm în calcul că o victoria a Zimbrului, ar face ca avansul “galben-verzilor” faţă de „vulturii roşii” să crească la 6 puncte. Cât de banal nu ar suna, însă partida Zimbru-Milsami este una de 6 puncte. 

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.