• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Super Liga. CSF Bălți - FC Petrocub

20 apr 2024 de Reporter FMF

 

CSF Bălți şi Petrocub Hânceşti se întâlnesc astăzi de la ora 18:00 în primul meci al etapei a 6-a din faza a doua a Super Ligii moldoveneşti de fotbal. Partida de la Bălţi va fi transmisă în direct de platforma media ligatv.md şi de postul de televiziune We Sport.  

 

CSF Bălți - Petrocub Hîncești

 

20 aprilie. Bălți, stadionul municipal

Arbitru: Andrei COJOCARU

Asistenți: Alexandru SAJIN și Vadim ROȘCA

Al 4-lea oficial: Roman JITARI

 

CSF Bălți: 16.Stanislav NAMAȘCO, 2.Medina Alvaro BELY, 7.Federico NSUE NGUEMA, 8.Ruslan CHELARI, 9.Vadim YAKOVLEV, 10.Andre DA SILVA, 11.Daniel DANU, 19.Cristian PĂSCĂLUȚĂ, 20.Alexandr DEDOV, 29.Peter EDEMA, 30. KLEITON

Rezerve: 33.Artur NAZARCIUC, 6.Alexandru GĂU, 17.Ilie DAMAȘCAN, 18.Eugeniu REBENJA, 22.Abbey AGBODZIE, 24.Dumitru ROGAC

Antrenor: Veaceslav RUSNAC

 

Petrocub Hîncești: 16.Razak ABALORA, 4.Victor MUDRAC, 9.Vladimir AMBROS, 17.David Sandan ABAGNA, 19.Mihail PLATICA, 20.Donalio MELACHIO DOUANLA, 21.Maxim POTÎRNICHE, 39.Teodor LUNGU, 66.Ion BORȘ, 90.Ion JARDAN, 94.Corneliu COTOGOI

Rezerve: 1.Silviu ȘMALENEA, 32.Dumitru COVALI, 5.Cristian AXENTI, 8.Dumitru DEMIAN, 14.Guilherme Matheus DOS SANTOS, 23.Mihail LUPAN, 37.Dan PUȘCAȘ, 46.Danil ANDREICIU, 70.Basit SEIDU, 78.Nicky CLEȘCENCO, 97.Marius IOSIPOI

Antrenor: Andrei MARTIN

 

Gazdele au anunțat că intrarea la meci va fi liberă.  

 

Începând cu vara anului 2021, cele două echipe s-au întâlnit de 11 ori până acum în cadrul Super Ligii. Petrocubul are 10 victorii, iar un meci s-a încheiat la egalitate. Golovarajul general este favorabil hânceştenilor: 29-5. În prima fază a campionatului, Petrocubul s-au impus 4-0 în deplasare şi cu 3-0 pe teren propriu, iar în primul meci din faza a doua, formaţia condusă de Andrei Martin s-a impus cu 5-0 la Hânceşti. La fel, cele două formaţii au susţinut 4 partide la Bălţi, toate fiind câştigate de Petrocub. Un alt aspect interesant este faptul că CSF Bălţi nu a marcat de 7 meciuri în poarta Petrocubului.  

 

Partida de la Bălţi se anunţă a fi una pe muchie de cuţit. Deşi are o evoluţie oscilantă în această primăvară, formaţia antrenată de Veaceslav Rusnac poate fi o nucă tare. Mai ales pe teren propriu. Gazdele au câştigat ultimele 3 meciuri jucate la Bălţi: 3-1 cu Sheriff în ultima etapă a primei faze, 2-1 cu Dacia Buiucani în prima manşă a sferturilor de finale ale Cupei Moldovei Moldtelecom şi cu 1-0 cu Milsami în etapa a doua a fazei a doua. Veaceslav Rusnac nu îl va putea folosi nici în acest meci pe fundaşul central Radu Rogac, care este accidentat. Acesta nu a evoluat de la partida cu Milsami din etapa a doua.  

 

De partea cealaltă, Petrocubul vine la Bălţi în postura de lider al clasamentului Super Ligii cu 11 puncte la activ. Oaspeţii de astăzi, au cu două puncte peste a doua clasată Sheriff Tiraspol. Etapa trecută, hânceştenii au remizat în deplasare cu Zimbru scor 1-1, însă ar fi putut câştiga. Formaţia condusă de Andrei Martin se putea desprinde pe tabela de marcaj, însă golgheterul Vladimir Ambros a ratat o ocazie uriaşă. La ultima fază, la scorul de 1-1, Mihail Platica a şutut imprecis din câţiva metri.  

 

Cele 25 goluri marcate în ultimele 7 partide oficiale, sunt un un indiciu că Andrei Martin și-a adus discipolii în vârf de formă. Oaspeţii nu se vor putea baza în acest meci pe Sergiu Platica. În meciul cu Zimbru acesta a primit al treilea cartonaş galben şi este suspendat. CSF Bălţi şi Petrocub se vor întâlni de 3 ori în decurs de 11 zile. Mai întâi azi în etapa a 6-a a fazei a doua, apoi pe 24 aprilie în prima manşă a semifinalelor Cupei Moldovei Moldtelecom la Hânceşti începând cu ora 19:00, iar pe 1 mai, în returul semifinalelor de la Bălţi, la fel de la ora 19:00.  

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.