• Fii alături de Echipa Țării

Legea Sportului. Conducerea FMF, participantă la consultări publice

17 apr 2024 de Serghei Cipilencu
GALERIE

Ministerul Educației și Cercetării a încheiat consultările și dezbaterile publice asupra proiectului de lege cu privire la educație fizică și sport. Procesul s-a desfășurat în patru runde, iar la discuții au participat reprezentanți ai federațiilor și școlilor sportive, dar și alți specialiști din domeniu.

 

Federația Moldovenească de Fotbal a participat activ la procesul consultativ, venind cu o serie de propuneri concrete. FMF a fost reprezentată la ultima ședință de președintele Leonid Oleinicenco, secretarul general Serghei Butelschi și juristul Ion Poalelungi.  

 

Consultările au vizat aspecte privind infrastructura sportivă, promovarea activităților sportive în școli și universități, precum și sprijinul necesar pentru dezvoltarea sportului de performanță.

 

Prezent la ședința, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a mulțumit membrilor grupul de lucru pentru implicare și și-a exprimat încrederea că noul document va contribui în mod real la dezvoltarea sportului din țara noastră.

 

”Republica Moldova promovează o strategie de dezvoltare a sportului similară celei din țările Uniunii Europene. Proiectul de lege va contribui la soluționarea problemelor și nevoilor actuale sistemului de educație fizică și sport”, se spune în comunicatul MEC.

 

foto: MEC / Facebook