Categorii
- Naționale
- Competiții
- FMF
- Proiecte FMF
- Open Fun Football Schools
- Fotbal în școli
- Prin fotbal să creștem sănătoși
- Proiectul NOI
- Grassroots
- We play strong
- UEFA Playmakers
- Turnee pentru copii
- Şcoala Voluntarului – PRO Fotbal
- Fotbal sigur pentru copiii din Moldova
- Fotbalul ne Unește
- La firul ierbii
- Community Development Officer
- Istoria fotbalului
- Turneul Viitorul
- Fotbal în grădinițe
- Istoria Fotbalului
- EDITORIAL
- UEFA
- FIFA
- Academia FMF
- Wesport
Căutare
Calendarul Noutăților
La scurt timp după lansare, Academia FMF, alături de academiile federațiilor de fotbal din șapte state, a fost invitată la un forum de discuții, organizat de Academia UEFA și găzduit de campusul Federației Germane de Fotbal din Frankfurt pe Main. Principalele teme puse în dezbatere au ținut de implementarea inovațiilor, în special participanții s-au referit la aplicarea inteligenței artificiale și noilor tehnologii în procesul de instruire și formare continuă. Academia FMF a fost reprezentată la întrunire de către Alina Capațîna, directorul Stadionului „Zimbru”, membră a Bordului de administrare a Academiei UEFA.
La forumul de la Frankfurt pe Main au fost prezenți directorul Academiei UEFA, Thomas Junod, precum și șeful adjunct al Departamentului Asociațiilor Naționale UEFA, Thierry Favre.
Evenimentul a reunit reprezentanți ai academiilor federațiilor naționale de fotbal din România, Germania, Portugalia, Malta, Țările de Jos, Slovenia și Georgia, care au vorbit despre activitățile desfășurate în cadrul academiilor, provocările și noile soluții privind problemele identificate.
Alina Capațîna, membră a Bordului de administrare a Academiei UEFA: „Am prezentat activitatea Academiei FMF, evidențiind lansarea cu succes a primului program de studii „Bazele Managementului Sportiv”, desfășurat recent. Am remarcat cu satisfacție că Academia FMF se află în proces de acreditare, oportunitate care va permite absolvenților noștri să ocupe un loc de muncă în domeniul managementului sportiv. Desigur, am subliniat eforturile și contribuția Federației Moldovenești de Fotbal la completarea clasificatorul ocupațiilor din Republica Moldova privind includerea unor activități din domeniul managementului sportiv, precum și din domeniile conexe sportului. Am reușit să surprind prezența povestind despre programele implementate de Academia FMF și țin să menționez că oficialii UEFA au manifestat o deschidere deplină privind acordarea asistenței în procesul de instruire și dezvoltarea cooperării cu Academia FMF”.
Alina Capațîna a spus că a revenit din Germania cu impresii foarte bune și idei pentru elaborarea unor programe noi în cadrul Academiei FMF.
Reuniunea de la Frankfurt pe Main a oferit o platformă de comunicare și schimb de experiență între academiile federațiilor naționale de fotbal.
„A fost fantastic să împărtășim între noi experiența și cunoștințele acumulate pe parcursul activității academiilor noastre locale. Am vorbit despre inteligența artificială și noile tehnologii în procesul de studii, de asemenea, impactul scontat al acestora. Aduc mulțumiri Academiei UEFA pentru organizarea acestui eveniment și Campusului Federației Germane de Fotbal DFB pentru ospitalitate”, a scris pe contul său de Linkedin Eric Boersma, reprezentatul Țărilor de Jos.
Printre sugestiile formulate de participanții de la forum a fost instruirea și formarea profesională a fotbaliștilor, care și-au încheiat cariera, privind practicarea unor activități manageriale în industria fotbalului.
Un alt aspect discutat activ în cadrul forumului a fost instruirea părinților, ai căror copii joacă fotbal, influența acestora asupra tinerilor jucători fiind percepută drept un factor catalizator în formarea fotbaliștilor de carieră.
Academia FMF își propune să își dezvolte cooperarea cu instituțiile similare din spațiul european în vederea implementării unor programe de formare continuă competitive în regiune. Prioritatea zero a Departamentului de instruire al FMF, potrivit directorului instituției, Corneliu Popovici, este sporirea calității procesului de studii și transformarea Academiei FMF într-un Centru de excelență în domeniul sportului.
Corneliu Popovici, director Academia FMF: „Pentru noi aceste întâlniri cu reprezentanții instituțiilor similare din Europa și întreaga lume sunt foarte importante, deoarece una din prioritățile Academiei FMF este stabilirea relațiilor de colaborare cu instituțiile de prestigiu similare, schimbul de experiență. Ne propunem elaborarea unor proiecte comune cu academiile federațiilor naționale din statele europene în intenția noastră de a transforma Academia FMF într-un Centru de excelență în formarea specialiștilor pentru domeniul sportului în spațiul sud-est european”.
Academia Federației Moldovenești de Fotbal a lansat în februarie primul Program de instruire și formare continuă „Bazele Managementului Sportiv” destinat managerilor și administratorilor organizațiilor și instituțiilor cu profil sportiv. Primii 30 de absolvenți și-au ridicat certificatele, aplicând în activitatea lor noi cunoștințe și practici performante însușite de la trainerii notorii din Republica Moldova și România.
Academia UEFA manifestă deschidere privind cooperarea cu Academia FMF