• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

FESTIVAL CCPA/OFFS

02 aug 2019 de Sandu Grecu

Centrul de pregătire al selecționatelor Moldovei de la Vadul lui Vodă a găzduit, vineri, 2 august, un festival de amploare cu participarea a peste 200 de băieţi şi fete (U-6 și U-11). De asemenea, au avut loc un șir de activități cultural-sportive în cadrul programului special SSP (Sport – Școală – Poliție).

Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de către Federația Moldovenească de Fotbal în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției, care zilele acestea desfășoară în comun și două seminare pentru 164 lideri şi antrenori ai proiectului Open Fun Football Schools Moldova și și programului special SSP.

Fiecare participant a avut parte și de cadouri dulci din partea producătorului de înghețată Sandra și combinatului de panificație Franzeluța.

La ceremonia oficială prilejuită acestui eveniment au fost prezenți Nicolae Cebotari, Secretar General FMF, Veaceslav Balan, Șef adjunct al Direcției generale securitate publică a IGP, comisar șef, Elena Madan, Director de țară Terre des hommes Moldova.

Programul special SSP îşi propune drept scop completarea şi îmbunătăţirea iniţiativelor şi a acţiunilor pentru copii şi tineret care se derulează separat de către poliţie, sectorul şcolar şi cluburile sportive. Iniţiativa SSP promovează apropierea eforturilor comune la nivel local de prevenire a criminalităţii juvenile, fiind orientată spre resocializarea copiilor delicvenţi prin implicarea acestora în activităţi cultural-sportive.

Proiectul CCPA/OFFS este implementat în ţara noastră de către organizaţia neguvernamentală CCPA din Danemarca şi FMF din anul 2006, de asemenea fiind susținut de Guvernul Suediei. Principalele obiective sunt promovarea fotbalului în toate regiunile Moldovei şi acordarea unei asistenţe metodice şi tehnice asociaţiilor, cluburilor şi scolilor de fotbal.