• Fii alături de Echipa Țării

GIRLS CAMP FESTIVAL. August 2019

09 aug 2019 de Sandu Grecu

Pe 8 august, circa 500 de băieți și fete din taberele de vară de la Vadul lui Vodă au participat la activități distractive organizate de Federația Moldovenească de Fotbal în cadrul unui nou Girls Camp Festival din acest an.

Copiii au jucat fotbal și s-au distrat la maximum, participând la diferite concursuri cu premii, activități distractive ca face painting sau tobogane gonflabile. Fiecare participant și participantă a avut parte și de cadouri dulci din partea producătorului de înghețată Sandra și combinatului de panificație Franzeluța.

Sărbătoarea a culminat cu un concert susținut de Andreea Bostănică, noul ambasador al fotbalului feminin din Moldova, și tânărul interpret Denis Medoni.

Cu un mesaj de salut s-a adresat către participanți Adrian Băluțel, Secretar de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Dragoș Hâncu, Vicepreședinte FMF. Forul fotbalistic a mai fost reprezentat la eveniment de către Alexandru Golban, Directorul Selecționatelor Feminine, Adrian Ixari, Șeful Compartimentului Relații Internaționale, Natalia Ceban, Inspector federal, Elena Subbotina, Antrenoarea selecționatei de junioare U-17.

Festivalul a avut loc în cadrul programului Together #WePlayStrong, demarat la inițiativa UEFA care se desfășoară pe întregul continent și are drept ca scop de a transforma fotbalul în sportul feminin de echipă numărul 1 în Europa. Campania, a fost lansată cu succes în 2017 în Moldova, care este susținută și promovată de către Federația Moldovenească de Fotbal.