• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Nicolaescu, gol în Olanda

04 apr 2024 de Sandu Grecu

După 3 luni și jumătate de secetă, în mare parte din cauza accidentărilor, Ion Nicolaescu marchează din nou în campionatul Olandei. Atacantul moldovean a fost titular și a înscris golul de 1-2 al echipei sale, Heerenveen în minutul 21, în meciul din etapa a 28-a din Eredivisie, contra formației Twente. În prelungirile primei reprize, internaționalul nostru a primit un cartonaș galben. Nicolaescu a fost schimbat la pauză, iar meciul s-a încheiat nedecis, 3-3.

  

După această egalitate, Heerenveen ocupă locul 11 din 18 formații în campionatul Țărilor de Jos, cu 33 de puncte la activ. 

 

Ion Nicolaescu a semnat un contract pe 3 ani cu echipa SC Heerenveen în vara anului 2023. El s-a transferat de la formația Beitar Ierusalim, Israel, pentru care a marcat 19 goluri în 34 de meciuri jucate în toate competițiile.  

 

Pentru naționala Moldovei, Nicolaescu evoluează din anul 2018, iar de atunci a disputat 43 de meciuri și a marcat 15 goluri, fiind golgheterul all-time al tricolorilor. Nicolaescu a devenit anul trecut primul fotbalist moldovean din istorie, care a marcat cele mai multe goluri într-o grupă preliminară, 4. El a fost desemnat ”Fotbalistul anului 2023” în Moldova.