• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Super Liga. FC Petrocub - FC Dacia Buiucani

31 mar 2024 de Reporter FMF

 

Petrocub Hâncești şi Dacia Buiucani se întâlnesc astăzi, de la ora 16:00, în doilea meci al etapei a 3-a din a doua fază a Super Ligii, ediţia 2023/2024. Partida de la Hânceşti va fi transmisă în direct de platforma media ligatv.md şi postul de televiziune We Sport.

 

Petrocub Hîncești - Dacia Buiucani Chișinău

 

31 martie. Hîncești, stadionul municipal

Arbitru: Ion ORLIC

Asistenți: Artur MACOVEI și Alexandru SAJIN

Al 4-lea oficial: Andrei COJOCARU

 

Petrocub Hîncești: 16.Razak ABALORA, 4.Victor MUDRAC, 9.Vladimir AMBROS, 11.Sergiu PLATICA, 17.David Sandan ABAGNA, 19.Mihail PLATICA, 20.Donalio MELACHIO DOUANLA, 21.Maxim POTÎRNICHE, 37.Dan PUȘCAȘ, 39.Teodor LUNGU, 90.Ion JARDAN

Rezerve: 1.Silviu ȘMALENEA, 32.Dumitru COVALI, 5.Cristian AXENTI, 8.Dumitru DEMIAN, 23.Mihail LUPAN, 46.Danil ANDREICIU, 66.Ion BORȘ, 70.Basit SEIDU, 78.Nicky CLEȘCENCO, 94.Corneliu COTOGOI, 97.Marius IOSIPOI

Antrenor: Andrei MARTIN

 

Dacia Buiucani Chișinău: 1.Victor DODON, 4.Maxim FOCȘA, 5.Tudor BUTUCEL, 8.Vasile BÎTLAN, 10.Eugen ZASAVIȚCHI, 11.Ilie BOTNARI, 16.Daniel DOSCA, 17.Dumitru GALUȘCA, 20.Ștefan EFROS, 23.Vitalie DUMBRAVA, 29.Alex GUTIUM

Rezerve: 31.Alessandro BUROV, 2.Vlad PASCARI, 3.Denis BACIU, 6.Dumitru STRAISTARU, 9.Vlad LUPAȘCO, 14.Sandu ROMAN, 15.Iulian BARCARI, 18.Daniel POPOVICI, 19.Antonii JOSAN, 22.David GOLBAN, 25.Andrei SOSNOVSCHI

Antrenor: Viorel FRUNZĂ

 

Gazdele au anunţat că intrarea la meci va fi gratuită.

 

Cele două echipe au jucat până acum 10 meciuri directe. Petrocub a obținut 6 victorii, iar 4 partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul general de 13-3 este favorabil echipei din Hânceşti. În prima fază a campionatului, Petrocub s-a impus în deplasare cu 1-0, iar partida jucată pe teren propriu s-a încheiat cu scorul alb, de 0-0.

 

Petrocub Hânceşti a ajuns în situaţia în care are drept obiectiv să cucerească în premieră titlul de campioană a Republicii Moldova. În primele două runde, „leii” au demonstrat că sunt o echipă solidă. După victoria cu 5-0 pe teren propriu în faţa formaţiei CSF Bălţi, a urmat un rezultat de egalitate, scor 1-1 pe terenul Sheriff-ului. Echipa condusă de Andrei Martin a jucat ofensiv, iar această remiză poate avea o importanţă colosală la finalul campionatului.

 

Hânceştenii au în lot câţiva fotbalişti polivalenţi. De exemplu, în partida cu Sheriff, Sergiu Platica a evoluat al treilea fundaş central alături de Victor Mudrac şi Maxim Potîrniche, iar Ion Jardan a acoperit întreaga bandă dreaptă. Ultimul a marcat chiar din centrarea lui Sergiu Platica, iar schema tactică gândită de Andrei Martin a funcţionat. De asemenea, ghanezul David Abagna şi moldoveanul Teodor Lungu s-au înţeles excelent la mijlocul terenului, iar Vladimir Ambros a fost util în atac.

 

În această ediţie de campionat, Petrocubul a avut evoluţii oscilante pe teren propriu. Gazdele de astăzi au pierdut în faţa Zimbrului şi Sheriff-ului, însă au învins de două ori pe CSF Bălţi, odată pe Milsami Orhei, Spartanii-Sportul şi FC Floreşti, iar partida cu Dacia Buiucani s-a încheiat la egalitate.

 

Patru jucători ai Petrocubului au evoluat în cele două partide amicale ale naţionalei de seniori. Victor Mudrac a fost titular în remiza cu Macedonia de Nord, iar în minutul 58 i-a lăsat locul în teren lui Mihail Platica. În cel de-al doilea meci cel cu Insulele Cayman, Sergiu Platica a fost integralist, Mihail Platica a jucat în repriza secundă, iar Nicky Cleşcenco a intrat în minutul 59.

 

De partea cealaltă, Dacia Buiucani are un punct în primele două etape. Formaţia lui Viorel Frunză a remizat cu Sheriff în deplasare şi a pierdut în faţa Zimbrului pe teren propriu. Ambele formaţii au susţinut partide amicale în pauza prelejuită meciurilor echipelor naţionale. „Galben-albaştrii” jucat în compania reprezentantei Ligii 1 FC Floreşti şi au câştigat cu scorul 3-0. La rândul lor, şi hânceştenii au întâlnit o echipă din Liga 1, şi anume pe FC Ungheni. Formaţia lui Andrei Martin s-au impus cu 2-0 prin golurile lui Seidu Basit şi a unui jucător aflat în probe.

 

În această pauză de două săptămâni, 7 discipoli ai CSCT Buiucani au fost convocaţi la naţionalele U-19 şi U-21. Vlad Pascari, Sandu Roman şi Antonii Josan au fost angrenaţi la naţionala de juniori în cantonamentul din Turcia. Sub comanda lui Serghei Cebotari, aceştia au jucat în partidele amicale cu Macedonia de Nord, Turcia şi Estonia. Junii „tricolori” au învins cu scorul de 1-0 pe Macedonia de Nord, cu 2-1 pe Estonia şi au pierdut cu 1-2 în faţa Turciei.

 

În schimb, Victor Dodon, Vitalie Dumbrava, Ilie Botnari şi Vlad Lupaşco au jucat în amicalul reprezentativei de tineret cu Ungaria şi în partida din preliminariile EURO 2025 cu Ţările de Jos, însă fără a cunoaşte gustul victoriei.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.