• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Fotbal feminin. Sâmbătă, 30 martie, va avea loc finala Ligii WU12

29 mar 2024 de Svetlana Tataru

Sâmbătă, 30 martie, stadionul Centrului de pregătire al selecționatelor Moldovei din Vadul lui Vodă va fi gazda finalelor primei ediții a campionatului național la fotbal feminin WU12. Ambele partide vor fi transmise în direct de site-ul FMF.md, oferind oportunitatea suporterilor și pasionaților de fotbal să urmărească confruntările în timp real.

 

Programul meciurilor finale este următorul:

Meciul pentru locurile 3-4:

FC PGU-ȘS-4 Legia-Alga - CS Noroc Nimoreni (Ora 11:00) 

Finala:

FC Chișinău - ȘS Taraclia (Ora 13:00) 

 

Menționăm că în etapa regională a competiției au participat 22 de echipe din patru regiuni ale Moldovei. În etapa finală au promovat opt formații, care s-au clasat pe primele două locuri în Faza I a campionatului, în seriile Nord, Centru, Est și Sud. 

 

Amintim că Federația Moldovenească de Fotbal, în parteneriat cu programul de dezvoltare a fotbalului feminin FIFA, a lansat în premieră pentru țara noastră, LIGA WU12, o nouă competiție implementată, în special, pentru tinerele jucătoare născute în anii 2011-2013. Organizarea campionatului național Liga WU12 reprezintă una dintre prioritățile FMF, ce are drept scop creșterea durabilă a participării fetelor în fotbal și asigurarea unei competiții naționale la categoria de vârstă sub 12 ani.