• Fii alături de Echipa Țării

Asociații Raionale

Cupa Regiunilor. Tragerea la sorți pentru optimile de finală

22 mar 2024 de Svetlana Tataru
GALERIE

Cupa Republicii Moldova la fotbal amator a ajuns la etapa optimilor de finală. Tragerea la sorți a stabilit perechile din această fază a competiției, ce reunește echipe din toată țara. Evenimentul a avut loc în cadrul seminarului internațional organizat în Turcia de către Federația Moldovenească de Fotbal în colaborare cu Federația de Fotbal din Turcia și a reunit reprezentanții tuturor asociațiilor teritoriale din Republica Moldova. 

 

Iată confruntările din optimile de finală a Cupei Moldovei la fotbal amator:

ARF Sîngerei - ARF Călărași

ARF Ungheni - ARF Florești

ARF Edineț - ARF Rezina

ARF Soldanești - ARF Soroca

ARF Leova - ARF Ialoveni

ARF Transnistria - ARF Cantemir

ARF Criuleni - ARF UTA Gagauzia

ARF Taraclia - ARF Anenii Noi

 

Programul competiției îl găsiți aici.

 

Meciurile-tur din această etapă vor avea loc pe 21 aprilie, iar returul se va disputa pe 28 aprilie. Finala este programată pentru 23 iunie. Câștigătoarea din țara noastră va evolua în faza intermediară, în grupa a 7-a a UEFA Regions' Cup, alături de Spania, Bulgaria, Belarus. Gazda turneului va fi Belarus. 

Turneul va avea loc în perioada 29 octombrie - 4 noiembrie 2024.

 

Reamintim că echipa Asociației de fotbal din Ialoveni a devenit câștigătoarea Cupei R.Moldova la fotbal amator între asociațiile raionale, municipale și regionale, ediția 2022, după ce a învins echipa ARF Soroca cu scorul de 3-2! ARF Ialoveni s-a clasat pe locul 4 în runda intermediară, grupa a doua, din cadrul UEFA Region's Cup, ediția 2022/23. Formația din Moldova a evoluat alături de Dolny Slask (Polonia), precum și West Slovakia (Slovacia) și Latvia (Letonia).

 

UEFA Region's Cup este o competiție europeană rezervată echipelor de amatori care se desfășoară din 1999 și are loc în ani impari. În cele 11 ediții de până acum, trofeul a fost cucerit de câștigători diferiți. În 2021 competiția nu a avut din cauza pandemiei Covid. Campioana en-titre este echipa spaniolă Galicia, care a învins echipa Belgrad FA din Serbia în finală din iunie 2023.