• Fii alături de Echipa Țării

Reprezentanți ai FMF, la UEFA Share Workshop San Marino

22 mar 2024 de Serghei Cipilencu

Oficiali delegați ai FMF au participat la UEFA Share Workshop, care s-a desfășurat în San Marino, între 18 și 21 martie. Workshop-ul a reunit specialiști în domeniul fotbalului de bază din 13 țări europene, oferindu-le oportunitatea de a învăța de la mentori UEFA cele mai noi strategii și practici în domeniul fotbalului și al managementului sportiv.

 

Iată care au fost subiectele abordate la acest workshop: 

Workshop 1: Conectarea cu webinariile UEFA 

Workshop 2: Căi și trasee în fotbalul pentru copii - Cum se potrivește totul

Workshop 3: Motivație și drepturile copiilor

Workshop 4: Vizită la cluburi sportive - pentru a observa formatelor flexibile pentru copii

Workshop 5: Cum utilizăm competițiile

Workshop 6.1: Crearea unui mediu pozitiv (Partea I)

Workshop 6.2: Crearea unui mediu pozitiv (Partea II)

Workshop 7.1: UEFA Grassroots Festival 

Workshop 7.2: Festivalul UEFA Grassroots pe teren pentru participanții Share

Workshop 7.3: Festivalul UEFA Grassroots cu copiii

Workshop 8.1: Formate flexibile pentru adulți

Workshop 8.2: Formate flexibile pentru adulți (partea practică)

Workshop 9: Recapitulare sarcini și consolidare 

 

Reprezentanții FMF care au participat la workshop-ul din San Marino sunt Diana Bulgaru, Head of Grassroots, Cristina Braga, manager Grassroots și Vladimir Horoșilov, manager dezvoltare FMF.

 

„UEFA Share Workshop care s-a petrecut în San Marino a fost dedicat importanței jocurilor în componențe reduse și dezvoltarea jucătorilor din Grassroots  spre performanțe. Totodată, una dintre temele abordate au fost rolul părinților și a antrenorilor în dezvoltarea juniorilor. Este un eveniment organizat de UEFA pentru a permite asociațiilor de fotbal din Europa să împărtășească și să învețe unul de la altul experiențe, practici și strategii în diverse aspecte ale fotbalului și ale managementului sportiv. Participarea la acest tip de eveniment poate fi extrem de valoroasă pentru dezvoltarea și îmbunătățirea fotbalului la nivel european.” ,a declarat Diana Bulgaru, Head Manager Grassroots pentru site-ul fmf.md 

 

Participarea la UEFA Share Workshop este extrem de valoroasă pentru Federația Moldovenească de Fotbal, oferind posibilitatea de a împărtăși experiențe și practici cu alte asociații europene, de a învăța de la experți UEFA și îmbunătăți strategiile de dezvoltare a fotbalului la nivel național.

 

Amintim că fotbalul de mase (grassroots) cuprinde tot fotbalul ,cu excepţia celui de elită şi a celui profesional. Cluburile profesionale, academiile profesionale, echipele de tineret selecţionate sunt considerate de elită. Iată de ce ele nu sunt vizate de principiile date. În schimb, tot fotbalul pentru juniori va fi considerat fotbal de mase. Obiectivele programului pentru fotbalul de mase al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal sunt de a susţine, de a apăra şi de a dezvolta fotbalul de mase în toate formele existente ale acestuia. Prin fotbalul în mase se înţelege: fotbalul cluburilor de amatori; fotbalul pentru copiii; fotbalul şcolar; fotbalul de plajă; fotbalul în timpul liber; fotbalul studenţesc; fotbalul cu colegii; fotbalul de stradă; fotbalul de sală; fotbalul pentru invalizi; fotbalul pentru veterani; fotbalul feminin.