• Fii alături de Echipa Țării

FIFA. Înregistrare pentru examene de Agent de jucători

21 mar 2024 de Sandu Grecu

Aviz important pentru doritorii de a deveni Agenți de jucători! 

 

Termenul limită de înregistrare pe site-ul FIFA pentru examenul de Licență FIFA de agent de jucători este 31 martie 2024. 

 

Pentru admiterea la examen este necesară înscrierea pe platforma FIFA https://agents.fifa.com/home

Fiecare candidat trebuie să facă dovada achitării taxei de examen, care constituie 2000 de lei și se achită în contabilitatea FMF (Chișinău, str. Tricolorului, 39). 

Examenul va fi susținut în format online (candidatul având obligatia de a-și aduce propriul laptop), la stadionul Zimbru din capitală (str. Dacia, 45), într-una din limbile: engleză, franceză sau spaniolă, pe data de 22 mai 2024. 

 

Pentru orice alte informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: nicolae.danila@fmf.md.

 

În ceea ce privește materialele de studiu din cuprinsul cărora vor fi formulate întrebările, acestea se regăsesc pe platforma FIFA mai sus menționată, cu mențiunea că Secretariatul General al FIFA poate include și alte regulamente în bibliografie (fiind recomandat a fi verificate informațiile publicate pe platformă cât mai des posibil):

(i) FIFA Football Agents Regulations;

(ii) FIFA Regulations on the Status and Transfer of Players;

(iii) FIFA Statutes;

(iv) FIFA Code of Ethics;

(v) FIFA Disciplinary Code; and

(vi) FIFA Guardians: Child Safeguarding Toolkit.

 

FMF și FIFA vă informează că de la 1 octombrie 2023 doar agenții licențiați de către FIFA au dreptul dreptul să desfășoare activități de impresariat în fotbal. 

Regulamentul FIFA privind agenții de fotbal a fost lansat în ianuarie 2023 pentru a asigura un "standard profesional și etic" pentru agenții de fotbal, în încercarea de a crește calitatea reprezentării fotbaliștilor.

 

Sistemul de licențiere este unul dintre pilonii regulamentului FIFA Football Agent, care urmărește ridicarea standardelor profesionale și etice ale profesiei. După o perioadă de tranziție, utilizarea agenților de fotbal licențiați pentru transferuri a devenit obligatorie.

Mai multe detalii despre agenții de fotbal sunt disponibile în Secțiunea agenți pe FIFA.com.