• Fii alături de Echipa Țării

Programul „Management și planificare strategică în industria sportului”, printre prioritățile Academiei FMF

05 mar 2024 de Reporter FMF

Managementul și planificarea strategică sunt aspecte vitale în industria sportului, unde concurența este acerbă și schimbările sunt constante. În acest domeniu, o abordare strategică și o planificare atentă sunt esențiale pentru succesul pe termen lung al organizațiilor sportive.

 

La Academia FMF va fi realizat un program de formare continuă în „Management și planificare strategică în industria sportului”. În acest program, vom susține ideea managementului strategic, care include formularea unei viziuni, comunicarea și împărtășirea viziunii cu ceilalți membri ai organizației, precum și grupurilor de interes, elaborarea în comun a strategiei de realizare a viziunii.

 

În managementul sportiv, este crucial să se înțeleagă și să se anticipeze nevoile și dorințele fanilor, să se gestioneze resursele umane și financiare eficient și să se dezvolte parteneriate solide cu sponsorii și alte entități importante. De asemenea, este importantă abilitatea de adaptare rapidă la schimbările din mediul extern, cum ar fi evoluțiile tehnologice sau schimbările în preferințele consumatorilor.

 

În plus, managementul și planificarea strategică în sport trebuie să țină cont de aspectele specifice ale acestui domeniu, cum ar fi gestionarea evenimentelor sportive, dezvoltarea talentelor și promovarea integrității și fair-play-ului în competiții. Prin adoptarea unei abordări proactive și strategice, organizațiile din industria sportului pot maximiza oportunitățile și pot atinge succesul pe termen lung.

 

Acestea, dar și alte subiecte, au fost discutate cu Adam Walker, CEO al Oaks Consultancy, mentor UEFA aflat la Chișinău la seminarul consacrat elaborării Strategiei FMF 2025-2030.