• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal feminin. Start pentru Turneul Republican „Speranța”, ediția 2024

27 mar 2024 de Serghei Cipilencu

Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) și Ministerul Cercetării și Educației anunță lansarea celei de-a VII-a ediții a Turneului Republican de Mini-Fotbal Feminin „Speranța”, dedicat Zilei Internaționale a Femeii și celebrării victoriei feminine în toate domeniile vieții. Sloganul ediției din acest an este ,,FOTBAL PENTRU SĂNĂTATE ȘI PACE". 

 

Competiția se va desfășura sub egida FMF și se adresează tinerelor fotbaliste din țară născute în anii 2012-2013.

 

Structura Turneului:

Etapa locală este organizată de asociațiile teritoriale de fotbal, până la data 28 aprilie 2024.

Etapa raională/municipală este organizată de direcțiile raionale/municipale de învățământ, tineret și sport, până la data de 13 mai 2024.

Etapa regională (grupe) este organizată de direcțiile raionale/municipale de învățământ, tineret și sport, până la data de 16 mai 2024.

Etapa regională (play-off) este organizată de direcțiile raionale/municipale de învățământ, tineret și sport, până la data de 23 mai 2024.

Etapa finală este organizată de Federația Moldovenească de Fotbal (FMF), în parteneriat cu Ministerul Cercetării și Educației, în perioada 29-30 mai 2024, pe Stadionul Zimbru din capitală.

 

Eligibilitate:

La turneu pot participa echipe formate din eleve ale claselor a V-VII-a din instituțiile de învățământ general din țară. Fiecare echipă va fi formată din minimum 8 și maximum 12 jucătoare.

 

Obiective:

Promovarea egalității de gen în sport;

Dezvoltarea și popularizarea fotbalului feminin printre eleve;

Identificarea și valorificarea talentelor tinere;

Promovarea spiritului de echipă, fair-play-ului și a unui stil de viață sănătos.

 

Regulamentul oficial al turneului este disponibil pe site-ul FMF.MD (click)

 

Invităm toate elevele pasionate de fotbal să participe la Turneul „Speranța” 2024 ca să-și demonstreze talentul, perseverența și spiritul de echipă!