• Fii alături de Echipa Țării

Prima conferință UEFA GROW. Peste 100 de participanți și 50 de Asociații Naționale

10 mar 2024 de Reporter FMF
GALERIE

Budapesta a fost gazda primei conferințe UEFA GROW, un eveniment remarcabil ce a adunat peste 100 de lideri și profesioniști din industria fotbalului, împreună cu reprezentanți ai peste 50 de asociații naționale. Conferința a fost o platformă de discuții și schimb de idei, subliniind angajamentul UEFA de a dezvolta și a îmbunătăți fotbalul în Europa.

 

Principalele teme abordate în cadrul conferinței au inclus strategii de marketing și comercializare, comunicare digitală, evoluția tehnologiei în angajarea fanilor și gestionarea crizelor. Printre speakerii de prestigiu care au împărtășit experiența lor s-au numărat Roberto Rosetti care a dezvăluit provocările și noutățile în arbitraj, dar și selecționerul Portugaliei, Roberto Martinez etc. Gazda evenimentului fiind Pedro Pinto, celebru pentru tragerile la sorți Champions League.

 

Pe lângă prezentările inspirate, conferința a oferit oportunități unice de networking și colaborare între participanți, întărind legăturile și inovând în ceea ce privește viitorul fotbalului european.

 

Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată la eveniment de Șeful Departamentului Marketing FMF, Serghei Barcari și ofițerul de presă FMF, Svetlana Tataru.

Astfel de evenimente sunt extrem de importante pentru fotbalul european. Din punct de vedere a marketingului și al comunicării sunt o locație unică în care pot aduna în același timp reprezentanții tuturor asociațiilor naționale, dar și numeroși speakeri care să-ți prezinte ultimele tendințe din domeniu sau care în viitor vor fi în vogă. Conferința UEFA GROW a pus accent mare pe tehnologiile moderne și modul cum evoluează marketingul și comunicarea în ziua de azi, dar și cum se consumă fotbalul ca produs. Evenimentul a fost o ocazie minunată de a cunoaște și a discuta cu colegii din diferite asociații, de a dezbate idei, dar și de a analiza care dintre acestea le-am putea implementa în Republica Moldova.”, menționează Sergiu Barcari.

A fost o onoare să fiu prezentă la prima ediție a Conferinței UEFA GROW. Acest eveniment a fost cu adevărat inspirațional, oferindu-ne o platformă excelentă pentru a explora cele mai recente tendințe și inovații din industria fotbalului. Am fost profund impresionată de speakerii invitați, care au adus perspective noi și provocatoare asupra modului în care putem dezvolta și îmbunătăți fotbalul în era digitală. De asemenea, networking-ul intens și discuțiile interactive au creat o atmosferă propice pentru colaborare și schimbul de bune practici. Mulțumesc UEFA pentru organizarea acestui eveniment de excepție, dar și Federației Moldovenești de Fotbal pentru oportunitatea de a fi parte a unei astfel de experiențe.", adaugă Svetlana Tataru.

 

Prezența numeroasă și angajamentul activ au confirmat importanța acestui eveniment în calendarul fotbalistic european, subliniind dorința comună de a construi un viitor sustenabil pentru acest sport îndrăgit de milioane de oameni din întreaga lume. 

 

Conferința UEFA GROW este doar începutul unei călătorii fascinante către inovare și progres în fotbalul european.

foto: UEFA