• Fii alături de Echipa Țării

Comitetele FMF

Comitetul Executiv. Deciziile din 1 martie 2024

01 mar 2024 de Svetlana Tataru
GALERIE

Comitetul Executiv al Federației Moldovenești de Fotbal, din data de 1 martie 2024, convocat în conformitate cu Statutul FMF, și-a desfășurat ședința de lucru cu participarea a 12 din 18 membri. Ședința a avut loc la Casa Fotbalului din Chișinău.

 

Comitetul Executiv a adoptat următoarele decizii importante:

 

I. A aprobat Agenda Comitetului Executiv al FMF.

 

II. A aprobat propunerea lui Mihai Anghel, Prim-vicepreședinte al FMF, de a  modifica componența Organului Administrativ de Licențiere al FMF, după cum urmează:

- numirea Nataliei Doneț, specialist în cadrul Departamentului Competiții FMF, în calitate de asistent al expertului criterii sportive.

- numirea lui Andrei Racu, inginer-programator FMF, în calitate de administrator al Sistemului Electronic de Licențiere a Cluburilor de Fotbal.

 

III. A aprobat proiectele regulamentelor și alte acte aferente activității Academiei FMF, după cum urmează:

- Regulamentul de organizare și funcționare a Departamentului de instruire (Academia FMF)

- Regulamentul privind organizarea evaluării și monitorizarea calității programelor de formare continuă

- Regulamentul cu privire la formarea continuă a adulților în cadrul Departamentului de instruire (Academia FMF) al Federației Moldovenești de Fotbal

- Metodologia de elaborare a programelor de formare profesională a adulților şi a curriculumului, aplicată în cadrul Departamentului de instruire (Academia FMF) al Federației Moldovenești de Fotbal

- Regulamentul privind organizarea și desfășurarea înscrierii la programele de formare continuă prestate de Departamentul de instruire (Academia FMF) al FMF

-  Prioritățile strategice de dezvoltare a Departamentului de instruire (Academia FMF) și Planul de activitate pentru anul 2024

 

IV. A aprobat proiectul Ghidului metodologic pentru solicitanții ce vor să obțină diploma și licența UEFA „Antrenor licențiat în fotbal”.

 

V. A aprobat plata premiilor anuale pentru profesorii-antrenori de copii și juniori, care au pregătit jucătorii din loturile naționale ale Republicii Moldova (U17, U19, U21 și Echipa Națională), inclusiv cele feminine, pentru anul 2023, conform schemei prezentate.

  

VI. A aprobat distribuirea către cluburile participante la turneul „Cupa de iarnă”, ediția – 2024, a mijloacelor financiare rămase după decontarea tuturor cheltuielilor, după cum urmează:

FC Zimbru - 9600 lei (pentru 4 meciuri organizate)

FC Florești - 9600 lei (pentru 4 meciuri organizate)

Dacia Buiucani - 9600 lei (pentru 4 meciuri organizate)

CSF Spartanii-Sportul - 7200 lei (pentru 3 meciuri organizate)

CF Univer - 7200 lei (pentru 3 meciuri organizate)

CF Saksan - 4800 lei (pentru 2 meciuri organizate)

FC Iskra - 4800 lei (pentru 2 meciuri organizate)

FC Victoria - 4800 lei (pentru 2 meciuri organizate)

 

VII. A aprobat candidaturile antrenorilor principali pentru Selecționatele Naționale propuse de Comitetul de Antrenori al FMF, cu numirea în funcție până la data de 30 noiembrie 2024.

U15: Nicolae BUNEA;

U16: Andrei RADIOLA;

U17: Vitalie MARDARI;

U18: Alexandru GUZUN;

U19: Serghei CEBOTARI;

WU15: Victoria OSTAPENCO;

WU17: Elena SUBBOTINA;

WU19: Alexandra BOCANCEA;

WA: Ghenadie PUȘCA.

 

VIII. A acceptat solicitarea de demisie lui Oleg Rotari din funcția de membru al Comisiei de Apel al FMF, cu înaintarea materialelor aferente spre aprobare Congresului FMF imediat următor.

 

IX. A aprobat Regulamentul de organizare și funcționarea a Comisiei de supraveghere din cadrul Federației Moldovenești de Fotbal.

 

X. A aprobat desfășurarea Congresului Ordinar al FMF, nr. XXII, la data de 26 aprilie 2024. Înregistrarea delegaților se va efectua de la ora 9:00, iar începutul lucrărilor Congresului Ordinar al FMF, nr. XXII, se stabilește pentru ora 10:00. Locul de desfășurare a Congresului Ordinar al FMF, nr. XXII, se stabilește la Centrul de Pregătire a Selecționatelor Naționale din Vadul lui Vodă, situat în mun. Chișinău, or. Vadul lui Vodă, Parcul Nistrean. Comitetul Executiv a pus în sarcina Secretarului General al FMF, Serghei Butelschi, notificarea membrilor FMF despre data, ora și locul desfășurării Congresului ordinar nr. XXII, inclusiv publicarea tuturor materialelor pe pagina web a FMF.