• Fii alături de Echipa Țării

Licențiere cluburi. Atelier UEFA

04 mar 2024 de Sandu Grecu

La Erevan, Armenia, a avut loc un seminar regional UEFA cu privire la Licențierea Cluburilor și Sustenabilitatea Financiară. Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată la eveniment de Ion Poalelungi - Manager Licențierea Cluburilor, Natalia Cernei - Manager Adjunct Licențierea Cluburilor și Ludmila Tabacaru - Expert Financiar. 

 

În cadrul seminarului au fost abordate următoarele subiecte: 

1. Actualizarea Regulamentelor UEFA cu privire la Licențierea Cluburilor și Sustenabilitatea Financiară, introduse în ultimii ani de către UEFA.

2. Examinarea propunerilor de modificare a Regulamentelor UEFA cu privire la Licențierea Cluburilor și Sustenabilitatea Financiară.

3. Examinarea practicii judiciare a Curții de Arbitraj Sportiv de la Lausanne cu privire la aplicarea ”Regulii de trei ani”. 

4. Aplicarea Standardului de Licențiere UEFA, ediția 2022.    

 

Măsurile UEFA de acordare a licențelor pentru cluburi și de fair-play financiar continuă să aibă un impact semnificativ și pozitiv asupra sănătății finanțelor din fotbalul cluburilor din Europa, iar aceste ateliere UEFA privind licențele pentru cluburi și fair-playul financiar oferă o oportunitate de a examina modul în care procesul poate fi implementat.