• Fii alături de Echipa Țării

FIFA. Revizuirea anuală a Legii fotbalului 2024

20 feb 2024 de Serghei Cipilencu
GALERIE

La Tokio a avut loc cea de-a șasea ediție a FIFA Football Law Annual Review (FLAR). La eveniment a fost prezentă Alina Capațîna, Secretarul Comisiei de Disciplină a FMF. Organizat în premieră în Japonia, întrunirea a reunit mai mulți experți de top în domeniul fotbalului și numeroși reprezentanți de federații din întreaga lume. Scopul reuniunii a fost găsirea soluțiilor pentru problemele din cadrul juridic al fotbalului.

 

Din 2019, FIFA își deschide porțile pentru a prezenta Revizuirea anuală a Legii fotbalului FIFA. În fiecare an, forul mondial împărtășește cu părțile interesate din fotbal activitatea de reglementare, jurisprudență și principalele decizii ale organelor sale responsabile și judiciare, precum și procedurile principale ale Curții de Arbitraj pentru Sport (CAS), derivate din deciziile FIFA.

 

Sunt cu adevărat recunoscătoare că am avut ocazia să particip la Summitul anual de Revizuire a FIFA Fotbal Law din Tokyo. Aprecierea mea sinceră se îndreaptă către Asociația de Fotbal din Moldova pentru că mi-a oferit această oportunitate inestimabilă. Summitul a fost o adunare de minți excepționale și personalități pasionate din întreaga lume, toate convergându-se pentru a pătrunde în tărâmul complicat al domeniul de drept sportiv. Calibrul vorbitorilor a fost remarcabil, oferind perspective pătrunzătoare și discuții pline de analize și explicați valoroase și necesare. Mai mult de atât, simțul camaraderiei în cadrul comunității juridice a fost palpabil, promovând un mediu de colaborare și învățare comună. Interacțiunea cu participanți extraordinari din medii diverse a îmbogățit și mai mult experiența, făcând-o cu adevărat de neuitat. Sunt profund recunoscătoare pentru această experiență fantastică și aștept cu nerăbdare să aplic cunoștințele dobândite în viitoarele demersuri în domeniul juridic sportiv” , a declarat Alina Capațîna.

 

Printre alte subiecte cheie ce au fost evidențiate la această ediție sunt cele mai recente proceduri judiciare legate de Regulamentul FIFA pentru agenții de fotbal, transferurile de jucători, precum și acordarea de licențe pentru cluburi și sustenabilitatea financiară în peisajul fotbalului european.