• Fii alături de Echipa Țării

Sergiu Botnaraș, la 60 de ani

27 feb 2024 de Reporter FMF

Fostul internațional moldovean, antrenorul Sergiu Botnaraș își serbează astăzi a 60-a aniversare!

 

Admirăm dedicarea neîntreruptă și pasiunea pentru fotbal, ce au contribuit semnificativ la dezvoltarea sportului rege în țara noastră. Mulțumim pentru contribuția valoroasă și pentru tot efortul depus în promovarea fotbalului. 

Federația Moldovenească de Fotbal, din numele întregii comunități fotbalistice, îi urează omagiatului multă sănătate, împlinirea tuturor obiectivelor și continuarea muncii pentru dezvoltarea fotbalului național!

 

La mulți ani!

 

Sergiu Botnaraș a jucat pe postul de portar la echipele Tiligul Tiraspol, Zarea Bălți, SKA Odesa (Ucraina) și Zimbru Chișinău. A fost primul portar din istoria fotbalului moldovenesc de după independență, care a marcat un gol în prima ligă valorică. S-a întâmplat în sezonul 1996/97, în meciul Ciuhur Ocnița – Zimbru, scor 1-15. Botnaraș a jucat atunci atacant (!!!), nu portar! A fost de 3 ori campion cu Zimbru ca jucător, apoi alte 3 titluri le-a obținut ca antrenor de portari. A antrenat apoi ca principal formațiile Politehnica Chișinău, Dacia, Gagauzia și Costuleni. Ulterior a mai fost secund la reprezentativa U21 și la Naționala mare, pentru care a jucat un meci la începutul anilor 90.