• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Serghei Butelschi, despre rezultatele tragerii la sorți pentru Liga Națiunilor 2024/25

09 feb 2024 de Svetlana Tataru

Naționala Moldovei și-a aflat adversarii Ligii Națiunilor, ediția 2024/2025. Tricolorii vor evolua în Grupa D2, alături de reprezentativele similare din Malta și Andorra. Despre perspectivele și obiectivele Selecționatei noastre în această campanie a vorbit Secretarul General al FMF, Serghei Butelschi, prezent la Paris, unde a avut loc tragerea la sorți.

 

„Suntem conștienți de provocările pe care le vom întâlni în fața unor adversari respectați precum Malta și Andorra. În opinia mea, sunt cele mai puternice echipe din Liga D, care ar fi putut ajunge în grupa noastră. Malta demonstrează un joc puternic și echilibrat în ultimul timp, iar Andorra este cunoscută pentru abordarea agresivă în faza defensivă. 

Însă, după performanțele remarcabile și rezultate obținute de Naționala Moldovei în 2023, avem toate motivele să sperăm că echipa noastră va continua să ne bucure cu victorii și va aduce doar momente de bucurie întregii societăți moldovenești. 

Ne așteaptă o competiție interesantă, cu oponenți demni și sunt sigur că la finalul ei, echipa noastră va deveni și mai puternică și experimentată.

Suntem deciși să realizăm obiectivele noastre, să ne afirmăm în Liga Națiunilor și să promovăm în Liga C”, a declarat Secretarul General FMF, Serghei Butelschi, pentru site-ul fmf.md.

 

Menționăm că Moldova se poate califica direct în Liga C dacă va câștiga grupa D2 sau dacă se va clasa pe locul 2, iar apoi va câștiga barajul cu ultima clasată din una dintre grupele Ligii C.