• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Fotbal feminin. Ceremonia de premiere a Superlativelor anului 2023

08 feb 2024 de Svetlana Tataru
GALERIE

La sediul Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) a avut loc ceremonia de înmânare a trofeelor pentru succesele obținute în fotbalul feminin moldovenesc pe parcursul anului 2022/2023. Evenimentul a fost marcat de prezența Dianei Bulgaru, președinta Ligii Feminine de Fotbal din Moldova.


Astfel, Evghenia Dumic a fost distinsă ca fiind cel mai bun portar, în timp ce Cristina Musteață a fost recunoscută ca fiind cel mai bun fundaș. 

Am muncit mult pentru acest premiu. Am obținut rezultate frumoase cu echipa noastră și ne dorim ca în acest an să ne autodepășim succesele atât la nivel de campionat național, cât și internațional”, susține Cristina Musteață, căpitanul Agarista CSF Anenii Noi.

 

Performanțele remarcabile ale Ludmilei Caraman au fost apreciate prin acordarea titlului de cel mai bun mijlocaș, iar Iuliana Colnic a fost desemnată cel mai bun atacant al anului. 


În plus, echipa Agarista CSF Anenii Noi a fost recunoscută ca fiind cea mai bună echipă a anului 2023 în fotbalul feminin moldovenesc.

 

Antrenorul Nicolae Bunea, selecționerul Naționalei Moldovei, a fost onorat cu titlul de cel mai bun antrenor.

Mulțumesc fetelor, echipei, întregului staff tehnic, dar și tuturor celor care ne-au oferit votul lor de încredere și ne-au susținut în acest parcurs. A fost un drum greu și mă bucur că am reușit să încheiem campania cu 3 meciuri consecutive fără pierderi. Tot ce e mai frumos abia urmează în fotbalul feminin.”, a ținut să precizeze Nicolae Bunea.

Trofeul pentru cea mai bună jucătoare a anului a fost oferit Claudiei Chiper, jucătoarei naționalei de fotbal, dar și a echipei Farul Constanța. Cu abilități remarcabile ca mijlocaș sau atacant, ea și-a început cariera la FC Noroc Nisporeni în Moldova și apoi a strălucit la cluburi precum Heniu Prundu Bîrgăului, AE Famagusta și Pyros Limassol din Cipru. De asemenea, ea a făcut parte din prestigioasa FC Barcelona Football Academy, cu care a reușit să câștige Cupa Ciprului. Claudia a mai jucat și în Suedia, la FK Smedjebacken, precum și în Italia, la Apulia Trani. În sezonul 2022/23, ea a fost o parte importantă a echipei Carmen București din România, contribuind la câștigarea Cupei României.
 

Este o onoare să sărbătorim împreună aceste realizări remarcabile din fotbalul feminin moldovenesc. Performanțele jucătoarelor noastre din întreaga țară demonstrează că fotbalul feminin este în plină ascensiune, chiar și în pofida unor situații excepționale din anul 2023, fetele au găsit putere să lupte cu demnitate și să fie unite pentru a ne reprezenta la nivel internațional. Chiar și pașii mici făcuți cu devotament au lăsat amprenta în ascensiunea dezvoltării fotbalului feminin din acest an. Acest eveniment nu doar sărbătorește excelența sportivă, ci și subliniază importanța promovării egalității de gen și a sprijinului continuu pentru dezvoltarea fotbalului feminin.”, a menționat Diana Bulgaru, președinta Ligii Feminine de Fotbal din Moldova.


Această ceremonie a reprezentat o oportunitate de a evidenția performanțele sportivelor din fotbalul feminin din Moldova și de a evidenția contribuția lor la dezvoltarea și promovarea acestui sport în țară.