• Fii alături de Echipa Țării

Juniori (Competiții)

Se dă startul turneului „Cupa Elitelor”

05 feb 2024 de Serghei Cipilencu

Pe 6 februarie, se dă startul turneului „Cupa Elitelor”. În meciul de deschidere vor juca echipele Academia de Fotbal Radu Rebeja LIMPS și FC Sheriff (Academia). Partida se va disputa la Tiraspol, la Complexul Sportiv Sheriff. Acest turneu este organizat cu scopul de a diversifica selecția jucătorilor pentru selecționata Republicii Moldova la categoria de vârstă U19 și de a oferi oportunități suplimentare de practică în timpul pauzei Campionatului R. Moldova la Fotbal, Copii și Juniori, ediția 2023/24. Turneul „Cupa Elitelor" se va desfășura în perioada 06.02 – 3.03.2024. Site-ul nostru va oferi informații actualizate pe parcursul acestei competiții.  

 

La turneu au fost invitate să participe echipele de fotbal de elită, formate din jucători născuți în anii 2006-2007. La această ediție vor evolua formațiile: Dacia Buiucani, FC Zimbru, FC Sheriff și AF Radu Rebeja LIMPS.

 

Amintim că turneul „Cupa Elitelor" se va desfășura conform Legilor Jocului IFAB, ce va implica un format de meciuri „fiecare cu fiecare", într-o singură rundă. Clasamentul final va fi format în funcție de numărul de puncte obținut de echipe după disputarea tuturor meciurilor. Pentru un joc câștigat în timpul regulamentar, echipa va obține 3 puncte; pentru un joc câștigat după seria loviturilor de la 11 m – 2 puncte; pentru un joc pierdut după seria loviturilor de la 11 m – 1 punct și pentru un joc pierdut în timpul regulamentar – 0 puncte.

Dacă două sau mai multe echipe acumulează acelaşi număr de puncte, învingătoarea şi premiantele vor fi desemnate conform Regulamentului oficial al turneului, ce poate fi găsit AICI.

 

În urma tragerii la sorți a fost stabilit următorul program: 

06.02.2024  Academia de Fotbal Radu Rebeja LIMPS - FC Sheriff / Complexul sportul Sheriff

08.02.2024  Dacia Buiucani - FC Zimbru / Joma Arena

11.02.2024  Academia de Fotbal Radu Rebeja LIMPS - FC Zimbru / St.Zimbru, teren sintetic

17.02.2024  Dacia Buiucani - FC Sheriff / Joma Arena

24.02.2024  Academia de Fotbal Radu Rebeja LIMPS - Dacia Buiucani / Joma Arena

25.02.2024  FC Sheriff - FC Zimbru / Complexul sportul Sheriff

 

FMF îndeamnă toți iubitorii de fotbal să se alăture și să susțină această competiție, contribuind astfel la promovarea viitorului fotbalului moldovenesc.