• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Radu Gînsari: „Pentru mine orice meci la Naționala Moldovei este ca un bonus”

09 apr 2020 de Victor Daghi

Mijlocașul echipei Ironi Kiryat Shmona a vorbit pentru fmf.md despre programul său zilnic din timpul pandemiei și a recunoscut că își dorește să-l ajungă pe Cleșcenco în clasamentul golgheterilor.

- Pentru mine orice meci la Naționala Moldovei este ca un bonus. Îmi pare rău că nu a avut loc meciul cu Rusia. Ar fi fost un test interesant pentru noi. Și nu cred că e mare diferență între noi și ruși, poate puțin ne depășesc. În același timp nu pot să spun că așteptam meciul cu Andorra, nu sunt amator de astfel de partide în care nici ei nu joacă și nici noi nu putem să jucăm.

Știu că am 7 goluri marcate la Națională, iar pe primul loc în clasamentul golgheterilor e Serghei Cleșcenco, cu 11 reușite. Ca scop, mi-ar face plăcere să ajung măcar în TOP 3 sau, de ce nu, să-l ajung pe Cleșcenco, dar foarte mult depinde de rezultatele Echipei Naționale. Vreau să marchez și eu goluri, dar e important ca echipa să aibă rezultate. 

 

- Ce faci în timpul pandemiei?

- Mă aflu în Israel, în localitatea Kiryat Shmona. Trăiesc într-un apartament închiriat de clubul meu. Din cauza pandemiei mi-am schimbat programul zilei. Dacă înainte mă trezeam pe la ora 08:00 – 08:30, acum deja pe la 09:30 – 10:00. Îmi fac micul dejun. Apoi fac un exercițiu de respirație. În prima jumătate a zilei fac sport, am posibilitate să merg la terenul de sport de lângă casă, alerg acolo. Programul meu în fiecare zi e diferit. Îmi păstrez o zi liberă pe săptămână sau uneori două, depinde de dispoziție. O dată sau de două ori pe săptămână fac yoga on-line. Restul zilei mai citesc, am terminat cartea "De ce iubim femeile", scrisă de Mircea Cărtărescu. Am început să citesc o nouă carte de Osho “Viață, iubire, râs”. Osho nu se află printre autorii mei favoriți, dar altceva n-am acum, din păcate.

De trei săptămâni iau lecții on-line de chitară. Este o dorință mai veche de-a mea să cânt la chitară și acum dacă tot stau acasă, am hotărât s-o realizez. Nu mă uit la filme, în schimb urmăresc serialele “Homeland”, “La Casa del Papel” și “The 100”. Găsesc timp să stau la discuții cu părinții, prietenii, oamenii dragi.

La club ne-au spus că planifică după 20 aprilie să începem antrenamentele, iar campionatul să-l continuăm în luna mai. Este o ipoteză, însă depinde cum va fi progresul și dinamica îmbolnăvirilor.