• Fii alături de Echipa Țării

Ambasadorii Suediei și Kazahstanului, în vizită la Federația Moldovenească de Fotbal

05 feb 2024 de Svetlana Tataru
GALERIE

Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Doamna Katarina Fried, și Ambasadorul Kazahstanului, Excelența Sa Almat Aidarbekov, au fost oaspeți de onoare la sediul Federației Moldovenești de Fotbal (FMF). În cadrul întâlnirii, oficialitățile au discutat perspectivele de colaborare în promovarea fotbalului și dezvoltarea proiectelor sociale în Republica Moldova.

La eveniment au participat Președintele FMF, Leonid Oleinicenco, și Secretarul General FMF, Serghei Butelschi, care au evidențiat importanța consolidării legăturilor diplomatice în sprijinul inițiativelor sportive. Ei au prezentat oficialilor misiunea, viziunea și planurile de dezvoltare ale FMF, evidențiind angajamentul FMF în promovarea sportului la nivel național.

Leonid Oleinicenco și Serghei Butelschi au mulțumit Excelenței sale, Katarina Fried, pentru susținerea acordată de Ambasada Suediei în implementarea și dezvoltarea proiectelor sociale în Republica Moldova.

De asemenea, s-a discutat despre importanța unicului post de televiziune cu tematică sportivă din Republica Moldova - We Sport TV, lansat de Federația Moldovenească de Fotbal, și identificarea soluțiilor de a asigura sustenabilitatea acestuia.

În final, Ambasadoarea Suediei și Ambasadorul Kazahstanului au fost invitați să efectueze vizite la obiectivele de infrastructură ale FMF, inclusiv la Centrul de Pregătire a Selecționatelor Naționale de la Vadul lui Vodă, pentru a se familiariza cu eforturile depuse de FMF în dezvoltarea fotbalului în Republica Moldova.