• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Cupa de Iarnă. CF Saksan

29 ian 2024 de Svetlana Tataru

CF Saksan va debuta în Seria A a Cupei de Iarnă 2024, alături de alte echipe de prestigiu precum FC Zimbru, Dacia Buiucani și FC Victoria. CF Saksan va disputa primul meci cu Dacia Buiucani, pe 31 ianuarie, începând cu ora 14.00.

 

CF Saksan, inițial cunoscută sub denumirea de CF Sucleia, și-a început ascensiunea în Divizia B Centru în 2018. Prin eforturi constante a reușit să promoveze în Divizia A în sezonul 2019. Continuându-și evoluția, a ajuns în Divizia A (actuala Liga 1) în sezonul 2020/2021.

 

În sezonul 2023/2024, echipa și-a schimbat denumirea din CF Sucleia în CF Saksan, marcând o nouă eră în istoria sa. Acest rebranding a fost însoțit de o prestație impresionantă în Liga 1, Grupa B, unde au dominat prima fază cu 11 victorii și o remiză. Saksan a devenit liderul incontestabil, acumulând 35 de puncte în 15 meciuri și confirmându-și poziția de echipă de temut. 

 

CF Saksan s-a remarcat și prin forța ofensivă. Rayan Elie Ouattara Guibero și Lamah Bamba au impresionat cu câte 10 goluri marcate în această ediție. De asemenea, Abubakar Umar a adăugat contribuția sa, înregistrând 9 goluri în contul echipei CF Saksan.

 

Cu un palmares impresionant în prima fază a Ligii 1, FC Saksan își îndreaptă privirea către viitor cu încredere. Echipa demonstrează o combinație de talente individuale și coeziune de echipă, sugerând că sunt pregătiți să facă față provocărilor următoarelor etape ale competiției.

foto: CF Saksan