• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Vadim Rața: „Am descoperit un hobby nou – gătitul”

08 apr 2020 de Victor Daghi

Mijlocașul echipei Chindia Târgoviște a povestit pentru fmf.md cu ce se ocupă în timpul carantinei.

- Am hotărât împreună cu soția Oxana să rămânem la Târgoviște, ne simțim în siguranță aici. Spre deosebire de alte orașe din România, la Târgoviște n-a fost înregistrat niciun caz de infectare cu COVID-19 și poate ne va ajuta Dumnezeu să fie la fel și mai departe. Regulile impuse de autorități sunt foarte stricte, este puțină lume în oraș, mai vezi oameni doar în marketuri.  

 

- Cu ce vă ocupați toată ziua?

- În fiecare dimineață savurăm cafeaua. Am descoperit un hobby nou – gătitul. Ne inspirăm de pe Youtube, de la diferiți bucătari. Într-o zi am văzut cum un bucătar din Uzbekistan pregătește ceburekul, am vrut și noi să încercăm rețeta lui și a ieșit foarte gustos. Am descoperit mai multe moduri de a găti mâncăruri delicioase – salate, carne în rolă, spaghete cu cartofi și piept de pui, mai multe feluri de sosuri... Mai adăugăm un pahar de vin alb sau roșu și înțelegem că nu mai trebuie să mergem la restaurant.

O dată la patru zile mergem împreună să cumpărăm produse la magazin. Avem mai multe magazine lângă casa noastră. Soția e responsabilă de alegerea produselor, iar eu – de aducerea lor acasă.

Jucăm împreună cu soția în PlayStation. Găsim timp să vizionăm filme. Ultimul pe care l-am văzut a fost „The Gentlemen”, un film care ne-a impresionat mult și pe care-l recomand tuturor.

Sigur că în fiecare zi am programul meu de pregătire primit de la club. Fac mai multe exerciții fizice, abdomene, flotări, genuflexiuni, etc. La noi e permis să alergi în jurul casei și eu profit de acest lucru, chiar dacă lumea se uită cam straniu la mine...

 

- Ai fost în lista jucătorilor convocați pentru meciurile cu Andorra și Rusia...

- E foarte trist că meciurile au fost anulate. Chiar îi spuneam soției că coronavirusul ne-a stricat această primăvară frumoasă, care trebuia să înceapă cu aceste partide amicale. Deja îmi imaginam atmosfera electrizantă de la stadionul Zimbru cu tribune pline. Păcat că n-a fost să fie. Aștept cu mare nerăbdare următoarea convocare la Naționala Moldovei.

 

- Când se va relua campionatul României?

- La noi a fost prelungită starea de urgență până pe 16 mai. Din câte cunosc, campionatul poate fi reluat la începutul lunii iunie, dar nimic nu este încă sigur. Poate să înceapă și mai târziu sau mai devreme, eu sper să începem să jucăm cât mai devreme.