• Fii alături de Echipa Țării

Futsal (Naționale)

Futsal. Lotul lărgit al Naționalei Moldovei pentru meciurile amicale cu Estonia

24 ian 2024 de Svetlana Tataru

Echipa națională de futsal a Moldovei va juca în deplasare două meciuri amicale cu selecționata similară a Estoniei. Aceste partide vor marca începutul pregătirilor tricolorilor pentru preliminariile Campionatului European de futsal din 2026. Prima întâlnire va avea loc sâmbătă, 3 februarie, în sala de sport Kiili, urmată de revanșa din 4 februarie, în sala de sport Sõle, ambele la ora locală 14:00. Partidele vor fi transmise în direct pe site-ul Federației de Fotbal din Estonia. Selecționerul naționalei, Vladimir Vusatii, a anunțat lista jucătorilor convocați pentru aceste meciuri. 

 

Iată lista jucătorilor convocați de selecționerul naționalei de futsal, Vladimir Vusatii:

Portari: Oleg Chitoroaghî (Burevestnik), Artiom Cubani (Nistru)

Jucători: Valeriu Gurgurov, Constantin Burdujel, Cristian Obadă, Cristian Crasnov, Leonid Podlesnov, Sergiu Țîmpeu, Vladimir Vasilevschi, Adrian Lașcu, Ion Covali (toți, Clic Media), Sergiu Tacot (Nistru), Andrei Negara (Burevestnik)

 

Cele două naționale s-au întâlnit până acum de două ori în meciuri oficiale. Prima confruntare a avut loc în cadrul turneului internațional „Four Nations Cup" din Polonia în 2015, unde s-a înregistrat un rezultat de egalitate, 3-3. A doua confruntare a avut loc în preliminariile Campionatului Mondial din 2024, la Ciorescu, unde naționala Moldovei s-a impus cu scorul de 2-0, grație reușitelor lui Andrian Lașcu și Andrei Negara.

 

Amintim că Naționala Moldovei va începe competiția din Main Round. Tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor Main Round-ului este programată pentru 12 iulie, în care se vor forma 10 grupe a câte 4 echipe. Formațiile vor juca 6 meciuri decisive, 3 acasă și 3 în deplasare, în perioada 9 decembrie 2024 - 18 aprilie 2025. 

 

Câștigătoarele grupelor se vor califica direct la turneul final alături de gazdele Letonia și Lituania, în timp ce cele mai bune 8 echipe de pe locul 2 vor lua parte la un play-off în dublă-manșă, unde doar 4 vor obține biletul pentru EURO 2026.


Campionatul European la Futsal va avea loc între 18 ianuarie și 8 februarie 2026. Portugalia este campioana en-titre, având deja două titluri consecutive obținute în 2018 și 2022.

foto: LPFM