• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Cupa de Iarnă. FC Iskra

26 ian 2024 de Svetlana Tataru

FC Iskra reprezintă una din cele 8 echipe care va participa la Cupa de Iarnă 2024, noua competiție lansată de Federația Moldovenească de Fotbal. În faza preliminară, FC Iskra va evolua în seria B, alături de FC Florești, FC Spartanii Sportul și CF Univer, unde vor lupta pentru a avansa în etapele ulterioare ale competiției. Primul meci, FC Iskra îl va disputa pe 1 februarie cu FC Florești, de la 12.00.

 

Programul complet al turneului CUPA DE IARNĂ poate fi găsit AICI.

 

Înființată în anul 2022 sub conducerea fondatorului Anatolie Cebotari, noul FC Iskra a parcurs un drum scurt în lumea fotbalului moldovenesc. FC Iskra nu este fosta Iskra Rîbnița, care a jucat în elita fotbalului nostru și chiar în cupele europene, ci este predecesoarea Clubului Sportiv Narubai. Din motive financiare, Narubai s-a retras din competiție, dar clubul a fost preluat și transformat într-o nouă entitate, FC Iskra.

 

De la începuturile sale, FC Iskra a avansat rapid în ierarhia fotbalului național. În 2023, echipa și-a demonstrat superioritatea în Liga 2 Nord a Campionatului Moldovei, câștigându-și locul în Liga 1 cu o diferență impresionantă de 14 puncte față de ocupanta locului secund, Inter Soroca. În cele 24 de meciuri disputate, echipa antrenată de Dmitri Vasiliev a obținut 18 victorii, 3 remize și a fost învinsă în alte 3 meciuri. Golaveraj 57-21. Această performanță a marcat începutul unei noi etape pentru FC Iskra, consolidându-și reputația ca o forță de temut în fotbalul regional.

 

În sezonul 2023/24, FC Iskra a încheiat prima fază a campionatului Ligii 1, Grupa A, pe poziția a 4-a în clasament, cu 21 de puncte la activ. Alexandru Popovici este golgheterul echipei, cu 8 goluri marcate de la începutul sezonului. 

 

Echipa, alcătuită din foști jucători ai naționalei Moldovei, aduce o combinație unică de experiență pe terenul de joc. Serghei Epureanu, Alexandru și Dumitru Popovici, Alexandru Namașco, Andrei Novicov - acești experți ai fotbalului reprezintă coloana vertebrală a echipei FC Iskra. Prin experiența lor, talentul și devotamentul, ei definesc standardul înalt pe care FC Iskra îl promovează.

 

Antrenorul principal al echipei este Dmitri Vasiliev, antrenor secund - Vasile Arlet, medic - Vitalie Boțan, physio - Ruslan Romanov. FC Iskra se antrenează și joacă pe Stadionul Orășenesc din or. Râbnița.

 

FC Iskra nu este doar o echipă de fotbal. Împreună, jucătorii urmăresc să scrie noi capitole în istoria fotbalului național și să ofere bucurie și inspirație fanilor lor devotați.