• Fii alături de Echipa Țării

Asociații Raionale

ARF Transnistria. Turneul tradițional al absolvenților școlilor de fotbal din Tiraspol

27 dec 2023 de Svetlana Tataru
GALERIE

La Tiraspol a avut loc turneul tradițional al absolvenților Școlii nr.4 din Tiraspol (СДЮШОР №4), un eveniment tradițional organizat cu ocazia sărbătorilor de iarnă de ARF Transnistria în parteneriat cu oficiul regional de dezvoltare Est al Federației Moldovenești de Fotbal, alături de președintele ARF Transnistria, Pavel Procudin, secretarul Evgheni Țucanov, precum și managerul regional EST, Iurie Covtun, dar și coordonatorul competițiilor EST, Vladimir Horoșilov, și managerul de dezvoltare FMF, Serghei Ursul. Competiția este dedicată memoriei fotbaliștilor, antrenorilor și arbitrilor.

 

La turneu au participat cunoscuți absolvenți ai școlii de fotbal din Tiraspol: frații Pașcenco, frații Namașco, Vitali și Victor Bulat, Igor Picușceac, Dmitri Popovici, Stanislav Ivanov, Serghei Juric, Evgheni Gorodețchi, Andrei Novicov, Alexandr Melenciuc, Igor Picus, Victor Truhanov, Dmitri Stajila, Constantin Mandricenco și mulți alții.

 

Competiția, cunoscută și sub denumirea neoficială de Turneul Legendelor, a adunat în acest an opt echipe și 90 de jucători, marcând o creștere semnificativă față de prima ediție, care a avut doar trei echipe participante acum mai bine de cinci ani.

1978-1981 - Antrenor Barscov B.A.

1982-1983 - Antrenori Iațco V.V., Vasiliev V.P.

1984 n. Hr - Antrenor Toropov S.E.

1986-1987 - Antrenori Vîbivanțev S.I., Retinschi V.I.

1979-1987  - Antrenor Senik V.E.

1988-1989 - Antrenor Vasiliev V.P.

1990 - Antrenor Toropov S.E.

1991 - Antrenor Litvinenco V.S.

 

„Să fiu sincer, e foarte ușor să adunăm echipele. Ele mereu sunt pregătite, sună și întreabă când ne adunăm. Este o tradiție să ne întâlnim în ajunul Anului Nou. Absolvenții școlilor de fotbal din Tiraspol vin cu antrenorii lor, socializează, iar pe teren, simultan, joacă starurile fotbalului moldovenesc. În așa mod, fotbalul devine așa cum îl știm - autentic, sincer, cu propria sa istorie.”, afirmă Iurie Covtun, managerul de dezvoltare al oficiului regional Est FMF.

 

Menționăm că în finală competiției s-au întâlnit echipele născute în 1988-1989 și 1991. Cei mai tineri participanți ai turnelui s-au impus cu scorul de 5:1 devenind câștigătorii ediției 2023.