• Fii alături de Echipa Țării

Declarația UEFA privind cazul European Super League

22 dec 2023 de Svetlana Tataru

UEFA a luat cunoștință cu decizia pronunțată de Curtea Europeană de Justiție, în cazul creării Super Ligii Europene. În comunicatul de presă emis de forul de la Nyon este menționat:

 

„Hotărârea nu reprezintă o aprobare sau o validare a așa-numitei „Super Ligi”. Aceasta subliniază mai degrabă un deficit preexistent în cadrul de preautorizare al UEFA, un aspect tehnic care a fost deja recunoscut și abordat în iunie 2022. UEFA are încredere în robustețea noilor sale reguli și, în special, în faptul că acestea respectă toate legile și reglementările europene relevante.

UEFA rămâne decisă să își mențină angajamentul său de a susține piramida fotbalului european, asigurându-se că aceasta continuă să servească intereselor societății. Vom continua să formăm un model sportiv european împreună cu federațiile, ligile, cluburile, pasionații de fotbal, jucătorii, antrenorii, instituțiile UE, guvernele și partenerii noștri.

Avem încredere că piramida fotbalului european, bazată pe solidaritate și pe care fanii și toate părțile interesate au declarat-o drept un model de neînlocuit, va fi protejată împotriva amenințării rupturii de legile europene și naționale.”

 

foto: UEFA