• Fii alături de Echipa Țării

Festival fotbalistic cu UEFA Playmakers

15 dec 2023 de Reporter FMF
GALERIE

 

Fetițele din patru centre înscrise în proiectul Playmakers au avut parte de o mare surpriză cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Astfel, participantele din s. Slobozia-Dușca din r-nul Criuleni, CS „Anenii Noi 2020”, I.P. Liceul Teoretic „ELADA” din s. Măcărești, r-ul Ungheni și Grădiniță-Creșă „Andrieș” din r-nul Anenii Noi s-au adunat la Complexul Sportiv Futsal Arena FMF din Ciorescu pentru a desfășura activitățile lor preferate din proiectul Playmakers. Circa 64 de fetițe cu vârsta cuprinsă între 5-8 ani au jucat fotbal în componența numerică redusă 4 x 4. Pentru multe dintre ele, aceste partide au reprezentat o primă întâlnire cu lumea fotbalului.

 

„Suntem foarte încântați să creăm o experiență magică pentru fete”, a declarat Natalia Ceban, coordonarea proiectului. „UEFA Playmakers se extinde în următorii patru ani și mi-aș dori să văd în viitor jucătoare de fotbal care își vor urmări dragostea pentru acest sport încă de la prima lor sesiune Playmakers.”

 

S-au echipat cu vestele Playmakers, au făcut încălzirea și mai apoi au avut parte de o vizită surprinzătoare. Jucătoarele Selecționatelor Naționale Feminine WU17 și WU15 s-au alăturat și ele activităților, iar fetițele au fost extrem de bucuroase să aibă asemenea partenere de joacă. Toate participantele au primit cadouri din partea Federației Moldovenești de Fotbal.

 

Bună desfășurare a evenimentului dedicată fetelor, părinților și antrenorilor a fost asigurată de coordonatoarea proiectului UEFA Playmakers, Natalia Ceban, coordonatoarea proiectului CCPA/OFFS Moldova, Svetlana Patraș și asistenți ai coordonatorului, Victor Mardari.