• Fii alături de Echipa Țării

Asociații Raionale

Cupa Moldovei la fotbal amator. Rezultatele meciurilor reprogramate din grupa D

13 dec 2023 de Svetlana Tataru

S-au jucat meciurile din cadrul grupei D a Cupei Republicii Moldova la fotbal amator între asociațiile raionale, municipale și regionale, ediția 2023/24. La competiția din acest an s-au înregistrat 20 echipe, reprezentând asociațiile raionale de fotbal. În etapa preliminară, acestea au fost repartizate în grupe, conform zonelor geografice. Iată rezultatele partideor transferate din grupa D.

 

Grupa D:

Etapa 5

ARF Călărași - ARF Ungheni  2:1 

Etapa 4

ARF Ungheni - ARF Nisporeni 2:1 

Etapa 2

ARF Ungheni - ARF Călărași 3:2 

Etapa 3

ARF Nisporeni - ARF Ungheni 3:0 

 

Câștigătoarea Cupei va reprezenta Republica Moldova în Cupa Regiunilor UEFA, ediția 2024-2025. UEFA Region's Cup este o competiție europeană rezervată echipelor de amatori, care se desfășoară din 1999 și are loc în ani impari. În cele 11 ediții de până acum, trofeul a fost cucerit de câștigători diferiți. În 2021 competiția nu a avut loc din cauza pandemiei Covid.

 

Echipa Asociației raionale de fotbal din Ialoveni a devenit câștigătoarea Cupei Republicii Moldova la fotbal amator între asociațiile raionale, municipale și regionale, ediția 2021/22. Formația antrenată de Teodor Scafari a învins echipa ARF Soroca cu scorul de 3-2 în finala disputată pe stadionul „Nicolae Simatoc” din Lozova.

În cadrul UEFA Region's Cup, ediția 2022/23, formația din Ialoveni s-a clasat pe locul 4 în runda intermediară a grupei a doua. ARF Ialoveni a evoluat alături de Dolny Slask (Polonia), West Slovakia (Slovacia) și Latvia (Letonia), ultima fiind gazda turneului preliminar.

 

foto: ARF Ungheni